Rusia a consumat prețioasele rachete Kalibr pe replici din lemn ale rachetelor HIMARS
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 30 aug 2022, 16:16
În ultimele două luni, cel puțin 10 rachete de croazieră Kalibr au fost irosite de ruși.

Ucrainenii au învățat să „ademenească” rachetele de croazieră rusești către ținte false ale presupuselor poziții HIMARS .

Washington Post scrie despre acest lucru, făcând referire la declarațiile unor oficiali americani și ucraineni de rang înalt.

Manechinele ucrainene sunt fabricate din lemn și nu pot fi distinse de o baterie reală de artilerie de către dronele rusești care transmit locația lor către locurile de lansare ale rachetelor de croazieră din Marea Neagră.

„Când UAV vede bateria, arată ca o țintă VIP”, a spus un înalt oficial ucrainean.

În primele câteva săptămâni de funcționare a unei astfel de momeală, cel puțin 10 rachete de croazieră Kalibr au fost distruse. Acest lucru i-a făcut pe ucraineni să vină cu mai multe astfel de „ținte”.

Aceste „obiective” sunt țintele pe care Rusia le poate nota drept „victorii” în timpul briefing-urilor Ministerului Apărării.

„Ei (Rusia) pretind că au distrus mai multe HIMARS decât am trimis noi”, a remarcat un diplomat american.

SUA au anunțat zilele trecute un nou ajutor militar pentru Ucraina. Forțele armate vor primi  sisteme de rachete HIMARS cu rază lungă de acțiune.

Aceste sisteme moderne de lansatoare de rachete au schimbat deja cursul războiului din Ucraina,  susține Ministerul Apărării.

HIMARS s-a dovedit atât de eficient încât ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat comandanților să facă din distrugerea lor o prioritate. Oficialii americani cred că dronele achiziționate din Iran ar putea fi folosite în acest scop. 

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole