”Rusia a pierdut deja Harkivul. A înțeles asta după o săptămână”. Șeful Armatei Regionale: Rușii vor avea parte de o primire ”fierbinte”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Rusia a pierdut forțe de luptă importante în atacul Harkivului.

Șeful  Administrației Militare din regiunea Harkiv, Oleh Synegubov, a declarat că ocupanții ruși au multe pierderi în rândul militarilor și au pierdut mare parte din puterea de foc pe care o aveau la Harkiv, inclusiv vehicule blindate și avioane.

Synegubov este de părere că o eventuală revenire la planul de a captura întreaga regiune Harkiv, va avea parte de o primire „fierbinte” din partea luptătorilor ucraineni.

„Dacă am ținut orașul atunci (în luptele din luna martie a.c.), acum apărarea Harkivului este mult mai puternică. Prin urmare, pur și simplu nu au nicio șansă. Dacă decid să ia cu asalt Harkiv, trebuie să aducă mult mai multe trupe decât cele care sunt acum pe teren. Și le va fi extrem de greu să adune un astfel de număr”, spune acesta.

”Am luat în calcul orice scenariu”

Pierderile pe care ocupanții le-au suferit deja în regiunea Harkov sunt imense și (rușii n.r.) nu pot aduna forțele necesare pentru o încercare de capturare a Harkivului, Oleg Sinegubov, într-un interviu pentru RBC.

"Suntem conștienți de planurile inamicului și am calculat toate scenariile. Nu excludem încercările inamicului de a captura întreaga regiune. Suntem pe deplin pregătiți pentru asta, nu ne reducem prezența militară pentru apărarea Harkivului și a acelor fronturi. Acum ei își planifică mai bine atacul, dar dacă se întâmplă acest lucru, suntem pregătiți, am luat în calcul orice scenariu”, spune Sinegubov.

El a menționat că apărătorii regiunii Harkiv sunt pregătiți pentru a respinge un atac din orice direcție - atât pentru lovituri din nord și nord-est, cât și din Izyum, unde au loc acum bătălii puternice.

Situația la granița cu Rusia

Bătălia pentru Harkiv, spune șeful Administrației Militare de la Harkiv, a fost pierdută deja de armata lui Putin.

"Au înțeles asta chiar și după prima săptămână de război. Ocupanții de aici au pierdut mulți militari, o mulțime de vehicule blindate, avioane. Și dacă am a ținut orașul chiar și atunci, atunci acum apărarea lui Harkiv este mult mai puternică. Dacă totuși decid să ia cu asalt Harkiv, atunci trebuie să aducă mult mai multe trupe decât cei care sunt aici la fața locului. Și le va fi foarte greu să adune un astfel de număr”, precizează Sinegubov.

Acesta spune că regiunile ocupate de Rusia în estul Ucrainei sunt folosite doar ca bază de organizare a armatei pentru eventuale viitoare atacuri asupra orașului Harkiv.

Comunicăm cu acele așezări care sunt mai aproape de graniță și credeți-mă, Rusia nu este susținută acolo, în ciuda faptului că există o populație predominant vorbitoare de rusă. Și acum se opun categoric Federației Ruse. Desigur, există trădători împotriva cărora se desfășoară proceduri penale și care din prima zi au început să coopereze cu Rusia”, a mai arătat oficialul militar ucrainean, într-un interviu acordat, pe 13 aprilie, pentru publicația ucraineană RBC.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: captură Youtube La Măruță

Saveta Bogdan, reacție furibundă după câștigarea Eurovision 2024 de către Nemo

Sursa: Freepik

Horoscop 14 mai 2024. Ce zodie nu ar trebui să se victimizeze /video

Sursa: Europolisfest

Poate reveni Sulina la gloria de odinioară? Parastasul Piraților Nepomeniți, un festival dedicat oamenilor care iubesc Delta Dunării


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Stevie Wonder a primit cetăţenia ghaneză

Cantărețul american Stevie Wonder, una dintre legendele...

pixel