Rusia vrea să anuleze ALEGERILE. Kremlinul spune nu sunt bani
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Moscova se gândește să renunțe la următoarele alegeri ale guvernatorilor.

Kremlinul va lua în considerare, pentru unele regiuni,  posibilitatea renunțării la alegerile directe ale guvernatorilor din septembrie ”din cauza situației economice actuale”, scrie Komersant.

Autoritățile ruse spun că sunt forțate în primul rând de înrăutățirea situației economice cauzată de sancțiunile împotriva Federației Ruse din cauza războiului de pe teritoriul Ucrainei.

Ar trebui cheltuiți destul de mulți bani pentru alegerile guvernamentale, inclusiv fonduri bugetare, explică o sursă din Administrația Prezidențială motivația unei eventuale respingeri a alegerilor directe.

Mai mulți interlocutori ai publicației adaugă că, în noile condiții, guvernatorilor le este mai greu să lucreze cu sponsorii și să desfășoare campanii electorale care implică promisiuni socio-economice.

Alte surse notează că există motive sociologice pentru respingerea alegerilor directe. Se presupune că în urma  războiului din Ucraina, ratingurile președintelui rus Vladimir Putin au crescut , dar „vor fi întrebări adresate guvernatorilor despre rafturile goale din magazine”.

Un scenariu mai puțin probabil ar putea fi amânarea alegerilor regionale prin decizia Comisiei Electorale Centrale.

Situația în Ucraina nu merge conform planului inițial

Vladimir Putin se vede nevoit să schimbe tactica în războiul împotriva Ucrainei după eșecul operațiunilor inițiale, scrie Wall Street Journal.

Anterior, Statele Unite și aliații săi considerau că obiectivele inițiale ale lui Putin erau de a pune mâna pe Kiev în câteva zile și să înlocuiască regimul Zelenski cu unul pro-rus. Totuși, după mai bine de trei săptămâni de lupte, acest lucru nu s-a concretizat.

Înalți oficiali americani sunt de părere că Putin nu ar mai avea în plan să intre în capitala Ucrainei. În schimb, el încearcă să forțeze Kievul să accepte pretențiile Rusiei asupra teritoriilor de sud și de est ale Ucrainei.

Legătură terestră între Rusia și ”Portavionul Mării Negre”

Interlocutorii publicației WSJ subliniază că Rusia urmărește să creeze o ”punte terestră” între partea de vest a Rusiei și Crimeea, precum și să-și extindă controlul asupra Donbass.

Citește mai departe AICI: Planul B/C/D. Putin a SCHIMBAT tactica. Surse, pentru WSJ: Este de așteptat să PĂSTREZE teritoriile / Totul depinde de negocieri 

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Facebook

Britney Spears susține că paramedicii au venit „ilegal” după incidentul de la Chateau Marmont

Sursa: Freepik

Dincolo de Club 27: Cum mor cântăreții, în funcție de genul muzical

Sursa: captură Youtube System Of A Down Live

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Sursa: Freepik

Unde se termină ficțiunea și începe realitatea? Daniel Radcliffe își separă drumul de J.K. Rowling din cauza comentariilor împotriva transexualilor

Sursa: Freepik

Ritmuri contemporane, esență clasică: "O noapte furtunoasă" revine pe scena Teatrului de Comedie

Sursa: Freepik

Muzeul Satului împlinește 88 de ani și te invită la o serie de evenimente speciale!


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

pixel