Sanna Marin, în lacrimi: „Sunt om și eu, iar politicienii tânjesc uneori după distracție și lumină în mijlocul norilor întunecați”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
O mare parte a publicului finlandez este alături de premierul pus la zid.

Premierul finlandez Sanna Marin a spus că muncește din greu în fiecare zi, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să aibă dreptul la intimitate, relatează The Guardian.

„Sunt doar un om”, a spus Marin reporterilor miercuri, la o conferință a Partidului ei Social Democrat, descriind săptămâna trecută drept „destul de dificilă”. 

Cu ochii în lacrimi, ea a spus că uneori prea tânjește după „bucurie, lumină și distracție în mijlocul norilor întunecați”.

„Nu am ratat nicio zi de muncă. Vreau să cred că oamenii se vor uita mai mult la ceea ce facem la locul de muncă decât la ceea ce facem în timpul liber. Nu am lăsat niciodată o singură sarcină neterminată. Dar încă învăț. Dar încă îmi fac treaba la fel de bine ca niciodată. Mă gândesc la Ucraina, mă gândesc la concetățenii mei și îmi fac treaba”, a spus premierul finlandez în vârstă de 36 de ani, care în 2019, când a fost aleasă în funcție, a fost cel mai tânăr șef de guvern de până acum.

Ieri, Marin și-a cerut scuze pentru fotografia care a apărut prima dată pe profilul TikTok al modelului și influencerului Sabine Särkkä , în care modelul și o altă femeie pot fi văzute sărutându-se în topless. Înregistrarea a fost făcută la reședința premierului Kesäranti, după festivalul de muzică Ruisrock din 8 iulie. Videoclipul a fost șters de pe rețelele sociale.

„Nu cred că acea fotografie este potrivită și îmi cer scuze pentru asta. O astfel de fotografie nici nu ar fi trebuit făcută. Dar în rest, la petrecere nu s-a întâmplat nimic deosebit”, a explicat premierul.

Întrebat dacă ar schimba ceva în comportamentul ei, Marin a spus nu vede nimic în neregulă în faptul că „noi, politicienii, avem și timp liber, îl petrecem cu prietenii”. Ea a spus că este la latitudinea alegătorilor de la alegeri să „evalueze dacă este potrivit pentru ei și ce părere au despre asta”.

Oponenții au descris comportamentul Marinei ca fiind nepotrivit și au spus că alegerea ei de prieteni arăta o lipsă de judecată și că fotografiile și videoclipurile de la petrecere ar putea face cu ușurință din ea o victimă a șantajului, care ar putea amenința securitatea finlandeză.

Dar o mare parte a publicului și-a apărat din toată inima dreptul la divertisment. Femeile finlandeze și-au publicat propriile videoclipuri în care dansează și beau pentru a-și arăta sprijinul față de prim-ministru, în timp ce însăși Marin a spus că speră că „în 2022, se va accepta ca și cei care iau decizii să poată dansa, cânta și să meargă la petreceri. ".

Credibilitatea politică a premierului

Videoclipul partidului în sine nu i-a afectat prea mult credibilitatea politică. Dar unii aliați s-au săturat deja de toată povestea. Ministrul de Finanțe al Finlandei, Annika Saarikko , liderul partidului de centru care este membru al coaliției de centru-stânga a lui Marin, a spus că a fost „confuză și obosită” să comenteze fotografiile și videoclipurile.

Ministrul Educației, Lee Andersson , de la Alianța Stângii, a spus că speră că discuția se va concentra pe „probleme esențiale” precum „politicile finlandeze în vederea acestei ierni grele care se apropie, criza energetică, un război de agresiune rusesc...”.

Petteri Orpo , de la partidul de opoziție Coaliția Națională, a spus că speră ca atenția presei și a publicului să se poată concentra acum asupra „ceea ce prim-ministrul nu face bine”. „Avem o criză energetică, inflație galopantă, probleme de sănătate. Avem nevoie de un leadership real”, a spus el.

Ziarul Helsingin Sanomat - care a vorbit cu opt dintre reprezentanții Partidului Social Democrat din Marina - a avertizat că, deși ea a rămas foarte populară și nu a existat nicio presiune pentru a demisiona, frustrarea creștea din cauza scandalurilor repetate.

Mai mulți parlamentari cu care a vorbit ziarul au criticat judecata lui Marin și au considerat acțiunile ei „nechibzuite”, se spune, adăugând că îngrijorările cresc în legătură cu fotografiile sau videoclipurile noi și se întrebau dacă Marin a învățat ceva din experiență.

"Toată lumea o vede ca pe o persoană foarte capabilă să îndeplinească această funcție. Este incredibil de rezistentă, face petreceri sălbatice, dar muncește și se ocupă de treaba ei. Dar într-o situație în care se apropie alegerile, este extrem de important. să vorbim și cu simpatizanții noștri mai în vârstă. Finlanda este încă întotdeauna o țară relativ conservatoare, mai ales când te afli în afara Helsinki", a spus un membru de rang înalt al partidului, nenumit.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Captura Youtube

La ce a renunțat Feli pentru muzică: O să fie golul inimii mele întotdeauna

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr

Impactul Taylor Swift! Ce au făcut fanii cântăreței într-un pub din Londra

Președintele SUA, Joe Biden

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții de respectat în Vinerea Mare a Paștelui

În Vinerea Mare, o zi importantă din săptămâna Sfintelor...

David Gilmour a anunțat primul album după 9 ani

David Gilmour a dezvăluit primul său album după nouă...

pixel