Săptămâna de lucru de patru zile nu este eficientă în orice domeniu - iată la ce soluție s-a ajuns
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Ziua de muncă de șase ore ar putea ajuta domeniile în care este un obiectiv ireal de implementat săptămâna de lucru de patru zile. 

În ultimii câțiva ani, săptămâna de lucru de patru zile a ocupat centrul atenției ca o posibilă modalitate de a îmbunătăți echilibrul și bunăstarea angajaților, mai ales că pandemia i-a făcut pe mulți să-și regândească prioritățile. În timp ce mulți îl consideră o alternativă revoluționară la rutina unei săptămâni de lucru de luni până vineri, pentru mulți alții s-a dovedit a fi o mare durere de cap.

Săptămâna de lucru de patru zile a fost testată pe scară largă în întreaga lume (deși nu toată lumea a avut șansa să o încerce) și chiar a fost adoptată permanent de mai multe companii din mai multe țări, după ce testele au arătat că săptămâna de lucru mai scurtă a îmbunătățit bunăstarea și fericirea angajaților, menținând, în același timp, același nivel de productivitate.

Săptămâna de lucru mai scurtă nu poate fi implementată în toate domeniile

Dar, în multe companii, săptămâna de lucru de patru zile s-a dovedit dificilă și chiar controversată. În unele industrii, este pur și simplu imposibil să iei liber începând de vineri, în timp ce în alte domenii în care lucrătorilor li se permitea un weekend de trei zile, timpul liber venea adesea după o săptămână mult mai epuizantă, deși mai scurtă, în care angajații trebuiau să muncească și mai mult decât de obicei pentru a compensa ziua ”pierdută”.

Dar dacă săptămâna de lucru de patru zile nu este soluția universală care a promis să fie, înseamnă oare că acesta este sfârșitul viselor multor oameni de a munci mai puțin? Aici intră în scenă ziua de lucru de șase ore. Cercetătorul Dr. Mansoor Soomro, lector principal în sustenabilitate și afaceri internaționale la Universitatea Teesside din Marea Britanie, a declarat pentru Euronews că ziua de lucru mai scurtă ar putea fi o modalitate mai bună de a oferi lucrătorilor mai multă flexibilitate decât săptămâna de patru zile.

„Mergeți pentru același număr de zile și în mare parte pentru aceleași ore standard”, a spus Soomro. „Deci cred că ar fi un început bun”.

Ziua de lucru de opt ore este modul în care s-a muncit zeci de ani, dar nu este neapărat cel mai inteligent sau cel mai sănătos mod de a lucra. Practica datează din Revoluția Industrială, o perioadă care, pe cât de influentă a fost în istoria omenirii, nu a avut în vedere interesele muncitorilor. Citește continuarea pe DC News

Articole similare

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...

Finlanda a cumpărat ”Praștia lui David” din Israel

Este o dorință mai veche a Finlandei. 


Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel