Scandal la ITV: titlul serialului "Piglets" atrage critici acerbe din partea poliției
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
ITV s-a trezit într-o situație dificilă din cauza titlului noului său serial de comedie, "Piglets", care urmărește pregătirea ofițerilor de poliție începători. Termenul "piglets" a fost folosit istoric ca un jargon derogatoriu pentru ofițerii de poliție, ceea ce a condus la o reacție puternică.

Într-o promovare jucăușă pentru show, ITV a declarat: „Politica guvernului de a recruta rapid 20.000 de noi ofițeri de poliție nu a venit în detrimentul scăderii standardelor. Sau a venit? ‘Piglets’ urmărește un grup nou recrutat de șase viitori polițiști foarte diferiți și un număr mic de angajați cheie a căror sarcină ingrată este să-i transforme în ceva.”, scrie The Guardian.

Federația de Poliție din Anglia și Țara Galilor a condamnat alegerea titlului. Tiffany Lynch, președinta națională interimară, a exprimat o dezaprobare puternică, declarând: „Numele este extrem de ofensator pentru ofițerii de poliție care își riscă viețile pentru a proteja publicul în fiecare zi, oferind un serviciu de urgență.”

Lynch și-a detaliat preocupările, spunând: „Mi se pare incredibil că acest lucru a trecut prin verificările și echilibrele unei organizații alcătuite din oameni care, în orice moment, au sau pot avea nevoie de sprijinul și asistența poliției.” Ea a descris, de asemenea, titlul ca fiind „inflamator într-un peisaj de amenințări și violență crescândă împotriva ofițerilor.”

Ea a subliniat potențialele pericole ale titlului, adăugând: „Nu ar trebui să fim puși în pericol suplimentar pentru ratinguri de vizionare; ofițerii noștri merită respect, nu umilire pentru munca pe care o desfășoară. Este extrem de periculos să incităm mai multă negativitate și dezinformare împotriva unui serviciu public care este deja sub o presiune atât de mare.”

În răspuns la critici, ITV a susținut că titlul show-ului a fost destinat să fie amuzant și plin de afecțiune, nu ofensator. Un purtător de cuvânt al ITV a declarat: „Piglets este o nouă comedie fictivă despre o academie de pregătire a poliției și titlul nu are intenția de a ofensa. Este un joc de cuvinte amuzant și plin de afecțiune pentru a sublinia inocența și tinerețea recruților noștri.”

Show-ul, produs de echipa premiată din spatele unor comedii populare precum "Green Wing" și "Smack the Pony," îi are în distribuție pe Sarah Parish și Mark Heap în rolurile superintendentilor însărcinați cu pregătirea noilor recruți.

Termenul „pigs” pentru poliție a câștigat notorietate în anii 1960, în special în cadrul grupului de protest Black Panthers, și de atunci a avut o conotație derogatorie.

În ciuda controversei, ITV își susține alegerea, încadrarea titlului ca o referință jucăușă mai degrabă decât ca un insultă. Totuși, reacția reprezentanților forțelor de ordine subliniază sensibilitatea legată de limbaj și reprezentarea în mass-media.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel