Se întoarce roata. Armata ucraineană ar fi spart frontul din regiunea Herson și înaintează pe mai multe direcții
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Forțele Armate ale Ucrainei au lansat operațiuni ofensive în sudul Ucrainei.

Armata ucraineană a forțat, se pare, cu succes frontul de sud, iar o parte din forțele militare ruse ar fi fugit de pe câmpul de luptă.

Unele unități ale forțelor de ocupație ale Rusiei, sub presiunea Forțelor Armate ale Ucrainei, fug deja din pozițiile lor ocupate în regiunea Herson, se arată într-o postare a Grupului Operațional de Trupe Kahovka.

Șeful centrului de presă de coordonare comun al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Nataliya Humenyuk, a confirmat informațiile despre fuga unor unități militare inamice de pe câmpul de luptă, arată publicația Suspilne.

Sursele publicației Ukrainska Pravda confirmă și ele că s-a înregistrat o străpungere a primei linii de apărare a ocupanților, dar „este prea devreme să vorbim despre ceva concret, este un front mare”.

Într-un comentariu pentru  Hromadske, Humenyuk a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei au lansat acțiuni ofensive în multe direcții în sudul Ucrainei.

Statul Major ucrainean a raportat că ocupanții ruși își concentrează principalele eforturi pe prevenirea înaintării trupelor ucrainene în zona Bugului de Sud.

Este vorba despre regimentul 109 din așa-numitul „Republica Populară Donețk”, care și-a părăsit pozițiile, precum și despre parașutiștii ruși care le-au acordat sprijin până acum, dar au fugit de pe câmpul de luptă.

Grupul operativ a lansat și un videoclip în care un soldat rus se plânge că Forțele Armate au spart prima linie de apărare a rușilor din regiunea Herson.

În videoclipul difuzat, soldatul spune că pozițiile rusești sunt bombardate cu tancuri, artilerie și avioane. Totuși, autenticitatea videoclipului nu a putut fi confirmată din alte surse.

„Situația din teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson este extrem de dificilă. Teribilele rachete HIMARS au distrus aproape toate podurile mari (calea ferată Antonivsky, drumul și Novokahovsky). Au rămas doar trecerile pietonale. Armata rusă a fost văduvită de aprovizionarea cu arme și personal de pe teritoriul Crimeei. Pentru Ucraina, aceasta este o șansă extraordinară de a ne recupera teritoriile", - a comentat situația de pe câmpul de luptă din OGV "Kahovka". 

Acolo au publicat și o hartă pe care puteți vedea exact cum a fost perturbată logistica inamicului.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Captura Facebook

Astăzi este ziua Barbrei Streisand! Cântăreața a împlinit 82 de ani

Captura Youtube

La ce a renunțat Feli pentru muzică: O să fie golul inimii mele întotdeauna

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Președintele SUA, Joe Biden

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții de respectat în Vinerea Mare a Paștelui

În Vinerea Mare, o zi importantă din săptămâna Sfintelor...

pixel