Se întoarce roata. Armata ucraineană ar fi spart frontul din regiunea Herson și înaintează pe mai multe direcții
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 29 aug 2022, 14:57
Forțele Armate ale Ucrainei au lansat operațiuni ofensive în sudul Ucrainei.

Armata ucraineană a forțat, se pare, cu succes frontul de sud, iar o parte din forțele militare ruse ar fi fugit de pe câmpul de luptă.

Unele unități ale forțelor de ocupație ale Rusiei, sub presiunea Forțelor Armate ale Ucrainei, fug deja din pozițiile lor ocupate în regiunea Herson, se arată într-o postare a Grupului Operațional de Trupe Kahovka.

Șeful centrului de presă de coordonare comun al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Nataliya Humenyuk, a confirmat informațiile despre fuga unor unități militare inamice de pe câmpul de luptă, arată publicația Suspilne.

Sursele publicației Ukrainska Pravda confirmă și ele că s-a înregistrat o străpungere a primei linii de apărare a ocupanților, dar „este prea devreme să vorbim despre ceva concret, este un front mare”.

Într-un comentariu pentru  Hromadske, Humenyuk a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei au lansat acțiuni ofensive în multe direcții în sudul Ucrainei.

Statul Major ucrainean a raportat că ocupanții ruși își concentrează principalele eforturi pe prevenirea înaintării trupelor ucrainene în zona Bugului de Sud.

Este vorba despre regimentul 109 din așa-numitul „Republica Populară Donețk”, care și-a părăsit pozițiile, precum și despre parașutiștii ruși care le-au acordat sprijin până acum, dar au fugit de pe câmpul de luptă.

Grupul operativ a lansat și un videoclip în care un soldat rus se plânge că Forțele Armate au spart prima linie de apărare a rușilor din regiunea Herson.

În videoclipul difuzat, soldatul spune că pozițiile rusești sunt bombardate cu tancuri, artilerie și avioane. Totuși, autenticitatea videoclipului nu a putut fi confirmată din alte surse.

„Situația din teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson este extrem de dificilă. Teribilele rachete HIMARS au distrus aproape toate podurile mari (calea ferată Antonivsky, drumul și Novokahovsky). Au rămas doar trecerile pietonale. Armata rusă a fost văduvită de aprovizionarea cu arme și personal de pe teritoriul Crimeei. Pentru Ucraina, aceasta este o șansă extraordinară de a ne recupera teritoriile", - a comentat situația de pe câmpul de luptă din OGV "Kahovka". 

Acolo au publicat și o hartă pe care puteți vedea exact cum a fost perturbată logistica inamicului.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.