Sean, fiul lui John Lennon, spune că refuză să lase ca muzica tatălui său să fie „uitată” înainte de cea de-a 84-a aniversare a sa
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Albumul solo al lui John din 1973, „Mind Games”, a fost relansat vineri, 12 iulie, la 44 de ani de la moartea legendei Beatles.

Fiul lui John Lennon, Sean Ono Lennon, reflectează asupra moștenirii tatălui său și asupra responsabilității pe care o simte de a împărtăși muzica lui John cu lumea.

Legenda Beatles a fost împușcată și ucisă în fața reședinței sale din New York, Dakota, de către Mark David Chapman pe 8 decembrie 1980. Avea 40 de ani la momentul decesului și ar fi împlinit 84 de ani la următoarea sa aniversare, pe 9 octombrie.

Înainte de această dată importantă, Sean, în vârstă de 48 de ani, fiul lui Yoko Ono, a discutat cu Sunday Times despre tatăl său și muzica acestuia, în contextul promovării reeditării albumului solo din 1973 al lui John, "Mind Games", care a apărut pe 12 iulie.

Potrivit publicației, unele dintre noile mixaje ale pieselor amplifică în mod deliberat vocea lui John, în timp ce altele se concentrează pe anumite elemente instrumentale.

„Un lucru care distinge cariera solo a tatălui meu este cât de personale au devenit versurile sale”, a declarat Sean, care avea 5 ani când tatăl său a murit, pentru publicație. „Este ca un jurnal, iar datoria mea este să atrag atenția asupra muzicii tatălui meu. Nu doar datoria mea față de el, ci și o datorie față de lume.”

„Având în vedere starea actuală a lumii, oamenii au uitat atât de multe lucruri pe care nu mi le-am imaginat niciodată că ar putea fi uitate. Refuz să permit ca acest lucru să se întâmple cu această muzică - înseamnă prea mult pentru mine”, a adăugat el.

Potrivit The Sunday Times, John trecea printr-o perioadă dificilă din viața sa când a realizat "Mind Games" și locuia în Los Angeles, după ce se separase de soția sa de atunci, Yoko Ono, acum în vârstă de 91 de ani, la sugestia acesteia, în favoarea asistentei cuplului, May Pang.

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel