Secretarul CSAT-ului ucrainean: Occidentul a mai făcut greșeala asta / Putin avea nevoie de un război
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksiy Danilov, a vorbit despre situația în care se află Ucraina și Rusia.

Într-unul din rarele interviuri acordate, Oleksiy Danilov, sfătuitorul din umbră al președintelui Zelenski, a discutat cu cei de la publicația NV despre direcțiile în care crede că o va lua conflictul din Ucraina.

Referindu-se la subiectul Mariupol, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare a Ucrainei explică faptul că în săptămânile de asediu s-a încercat aprovizionarea luptătorilor pe calea aerului, lucru confirmat ulterior și de președinte, care a dezvăluit că au fost pierderi importante în rândul piloților de aeronave. ”Au zburat acolo. Am pierdut mulți piloți”, a declarat Zelenski, care a specificat că piloții au livrat soldaților medicamente, alimente, apă și au luat trupurile răniților, arată Unian.

Danilov este convins că rolul luptătorilor din Mariupol a fost decisiv. ”Nici nu ne putem imagina cât de importantă a fost rezistența în Mariupol, reținerea a 20.000 de militari ruși. Dacă nu ar fi făcut-o, situația noastră pe front de astăzi ar fi extrem de grea. Subliniez: sunt eroi pentru țara noastră”.

Oficialul avertizează că Rusia are încă suficiente rezerve pentru a lovi decisiv și anticipează un război de durată. ”Agresorul acționează nu numai prin aeronave, ci folosește submarine, marina și multe alte componente militare (...) Moscova nu a schimbat planurile de a ne distruge țara, nu a schimbat planurile de a ne distruge conducerea militaro-politică”.

Rusia post-Putin: Occidentul a mai făcut greșeala asta

Acesta se arată sceptic cu privire la viitorul democratic al Rusiei post-Putin.

Degeaba cred oamenii că dacă pleacă Putin și vine altcineva, acela nu va deveni un nou Putin. A fost o mare greșeală a Occidentului în anii '90 să se bazeze pe Rusia ca țară care democratică și responsabilă pentru soarta țărilor post-sovietice pe calea către democrație.

Amintiți-vă toate companiile străine au mers mai întâi la Moscova, pentru că visau să construiască țara viitorului. Nu poate exista democrație în Rusia de astăzi, doar Putin poate fi acolo. Astăzi, cele 130 de grupuri etnice care există acolo nu pot fi menținute decât prin dictatură și un regim totalitar. Dacă există democrație, Rusia se va prăbuși ca un castel de cărți de joc”, este de părere Danilov.

Cum se poate încheia totul

”Există multe moduri de a pune capăt războiului. Din nou, Putin ar putea să-și retragă trupele din țară oricând (...) Acum nu va retrage trupele, pentru că nu înțelege realitatea, sunt doar ambiții fantastice care nu sunt legate de realitate. Rușii au nevoie de un război extern pentru a menține stabilitatea internă, altfel un locuitor din Tatarstan sau Yakutia are toate șansele să uite că astăzi se numește rus”.

Danilov a reamintit țărilor occidentale că au greșit considerând Rusia un partener onest. ”Nu trebuia să pariezi pe Rusia. Pentru că astăzi Ucraina este atacată de avioanele pe care Ucraina le-a predat Moscovei ca parte a programului de dezarmare din anii '90”.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic

Paștele Catolic pică pe 31 martie 2024. Data diferă de...

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel