Șeful Armatei Ucrainei, mesaj DUR: Politicieni, nu ne UMILIȚI soldații cu ”EVALUĂRILE de experți”! Nu sunteți în PRIMA LINIE nici voi, nici copiii voștri!
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zalujnîi, i-a certat pe o parte dintre politicienii ucraineni.

Comandantul Armatei Ucrainei, Valery Zalujnîi le-a cerut politicienilor din orașele din spatele frontului să nu umilească soldații cu tot felul de ”evaluări de experți”.

 ”Vreau să mă adresez acelor politicieni care, în timp ce se află în orașele din spate, vorbesc despre trădare și fac evaluări ale situației operaționale.

Prin declarațiile dumneavoastră iresponsabile, precum că inamicul ar fi cucerit vreun obiectiv fără probleme sau că se pregătește capitularea țării, ne insultați soldații.”, a spus Zalujnîi.

Zalujnîi a subliniat că forțele de apărare ale Ucrainei se opun în eroic armatei invadatorilor ruși, considerată a doua armată din lume ca putere.

”Am oprit inamicul în toate direcțiile. Le-am provocat astfel de pierderi pe care nu le-au văzut și nu le-au putut imagina vreodată. Toți ucrainenii știu asta. Lumea toată știe asta.

Fac un apel la dumneavoastră: nu umiliți apărătorii noștri cu <<evaluările de experți>>. Nu ești tu acum în  prima linie de apărare. Și nici copiii tăi. Fiecare ar trebui să-și facă treaba.”, a declarat șeful Forțelor Armate ale Ucrainei.

Platforma Opoziție pentru Viață 

Volodimir Zelenski a anunțat, pe 20 martie, că activitatea partidelor pro-ruse din Ucraina a fost suspendată de autorități. Este vorba de 11 partide politice.

Unul dintre partidele de opoziție din Ucraina, Platforma Opoziție pentru Viață, era cunoscut ca unul dintre principalii vectori folosiți de Kremlin pentru subminarea statului ucrainean. 

Condus de către finul lui Putin, Viktor Medveciuk, partidul Platforma Opoziție pentru Viață începe să își schimbe, mai mult declarativ, direcția. Politologii ucraineni cred că noua poziție a parlamentarilor din Platforma Opoziție pentru Viață vine și dintr-o ”frică de responsabilitate. Au sentimentul că este periculos (pentru ei înșiși n.r.) că fac parte dintr-o forță politică care este asociată cu Rusia, cu Medvedchuk.”, crede politologul intervievat de publicația Hromadske.

Cât despre Viktor Medvedciuk, miliardarul a reușit să scape din arestul la domiciliu, la câteva zile după invazia rusă. Totuși, Medvedciuk s-ar ascunde încă în Ucraina.

Potrivit Sky News, citat de mediafax, celelalte formațiuni politice care au activitatea restricționată sunt: Partidul Sharia, A noastră, Blocul de opoziție, Opoziție de stânga, Uniunea Forțelor de Stânga, Stat, Partidul Socialist Progresist din Ucraina, Partidul Socialist din Ucraina, Socialiști și Blocul lui Vladimir Saldo.

Citește și: Fost agent KGB: Știu cum GÂNDEȘTE Putin, știu de ce îi este frică. ”Probabil A IGNORAT acea informație”

Rusia începe să obosească?

Potrivit armatei ucrainene, până pe 19 martie, pierderile estimate ale armate ruse sunt de: 95 de avioane militare, 115 de elicoptere, 466 de tancuri, 1470 de transportoare blindate, 213 de sisteme de artilerie, 72 de lansatoare de rachete, 17 drone, 914 de auto vehicule militare etc.

Rusia pare că și-a epuizat stocul de rachete ”Kalibr” și ”Smerch” / ”Tornado”.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat pe pagina sa de Facebook că există semnale privind accelerarea activității fabricilor militare care produc rachete ”Kalibr” și ”Smerch”. Potrivit sursei citate, fabricile ar urma să funcționeze, de acum încolo, în regim non-stop.

Vezi și: CECENII ar fi plecat acasă cu coada între picioare. Cum folosește Putin, ”apărătorul creștinătății”, luptători musulmani împotriva fraților săi ortodocși

Statul Major ucrainean a declarat pe 17 martie că forțele ruse vor începe un alt val de mobilizare pentru Corpul 1 de armată al Republicii Populare Donețk (DNR), începând cu 20 martie. 

Serviciile de informații ucrainene au continuat să raporteze că forțele ruse se confruntă cu dificultăți în echiparea atât a unităților de luptă, cât și a celor de sprijin.

Citește și: 40.000 de mercenari din SIRIA. Număr ”nerealist” / Mitul CECENILOR, oficial ucrainean: O mare parte din ei fertilizează cernoziomurile noastre

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă/Facebook

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel