Șeful diplomației americane, întâlnire cu familiile diplomaților de la Kiev. Se discută și planul de evacuare
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
După ce în ultimele zile oficialii americani au reiterat că SUA își propun o soluție diplomatică, măsurile pe care intenționează să le întreprindă arată că Washingtonul se pregătește și pentru o invazie militară.

Astfel, pe agenda Secretarului de Stat Blinken apare și o întâlnire cu diplomații americani de la Kiev, împreună cu familiile acestora, semn că oficiali de la Washington iau în calcul toate variantele.

Pe 19 ianuarie, Blinken va vizita Kievul și se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar și cu diplomații americani de la Kiev împreună cu familiile pentru a discuta planurile de evacuare a cetățenilor americani în cazul unui atac rusesc, scrie publicația Unian.

În pregătirea acestei întâlniri, la Kiev a avut loc o vizită neașteptată și mai puțin știută a șefului CIA, care s-a întâlnit cu Zelensky și alți oficiali ucraineni.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la Berlin că Alianța este pregătită să mențină comunicarea cu Rusia în problemele de securitate, inclusiv reducerea reciprocă a rachetelor balistice și a exercițiilor militare.

Marea Britanie s-a mișcat foarte rapid. În seara zilei de 17 ianuarie, Regatul Unit a anunțat că va furniza Ucrainei cele mai recente lansatoare de grenade antitanc, iar în dimineața zilei de 18 ianuarie, avioanele militare britanice au livrat Kievului primele loturi de arme.

Citește și: Rusia este gata să lanseze o invazie pe scară largă în orice moment, avertizează Casa Albă

Reacția Rusiei nu s-a lăsat așteptată, Moscova declarând că gestul făcut de Londra reprezintă „pași extrem de periculoși care nu ajută la reducerea tensiunilor din regiune”.

Potrivit ultimelor estimări, Rusia a concentrat aproximativ 100.000 de militari în zonele de graniță cu Ucraina și în peninsula Crimeea, anexată ilegal în 2014.

Jurnaliştii de investigaţie au raportat că Rusia transfera tancuri Grad şi Iskander şi instalaţii de luptă din Orientul Îndepărtat.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Youtube

Ce este moartea? Dumitru Constantin Dulcan: Este o trecere într-o altă dimensiune/Am pentru asta N argumente

Captura Youtube

Pepe, atac subtil în noua lui melodie pentru fosta soție: Un cuib și o familie nu poți să faci cu o pasăre de noapte

Fotografie de la Vera Arsic/Pexels

Trei semne brutale care arată că relația ta se apropie de sfârșit

Fotografie de la Victoria Emerson/Pexels

Norocul se îmbunătățește în săptămâna 6 - 12 mai pentru aceste 5 semne zodiacale chinezești

Sursa Foto: FreePik

Moscova ameninţă Londra cu represalii militare dacă Ucraina foloseşte armamentul britanic împotriva teritoriului rus

Captura Youtube

Prietenia dintre Maria Cârneci și Ion Dolănescu: Împărțeam orezul cu lapte


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel