Șeful informațiilor armatei ucrainene: În august veți vedea primele noastre victorii
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Budanov a vorbit despre mersul războiului.

În vârstă de 36 de ani, Budanov are deja gradul de general-maior și conduce unul dintre instituțiile cheie din întreaga verticală a puterii - informațiile militare.

Având cea mai mare expunere mediatică dintre liderii structurilor de forță ale Ucrainei, Budanov utilizează abil instrumentele comunicării publice.

Astfel, toate informările făcute de structurile ucrainene, dar în special de structura pe care acesta o conduce, respectă un principiu foarte clar: fără declarații sau informații care să nu aibă acoperire sau să poată fi infirmată, ceea ce ar duce la decredibilizarea instituțiilor.

Așa a fost  și în cazul Insulei Șerpilor, despre care generalul spunea că va fi eliberată în câteva luni.

”În ultima lună și jumătate, am spus că Insula Serpilor va fi eliberată”, reamintește Budanov.

”Am spus acest lucru absolut deschis și acum se văd rezultatele cuvintelor. În această etapă, aceasta este faza finală. Am eliberat-o și acum o ținem”, spune Budanov, pentru RBC.

Rachetele rușilor erau pentru focoase nucleare -  ”Nu au precizie, pentru bomba nucleară nu este nevoie de precizie”

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, susţine că Rusia foloseşte în războiul contra Ucrainei rachete sovietice vechi Kh-22, concepute pentru lovituri nucleare. "Acestea nu sunt doar vechi rachete sovietice Kh-22, sunt rachete care au fost concepute pentru a lansa lovituri nucleare.

Prin urmare au o precizie de plus-minus 1 kilometru, ceea ce în trecut era considerat ca fiind în general normal. Sunt rachete concepute pentru a lansa lovituri nucleare şi lansează focoase convenţionale" - a explicat Budanov. Acesta a adăugat că Ucraina continuă să se afle sub ameninţarea rachetelor ruseşti.

În privința tensiunilor din enclava Kaliningrad, generalul susține că nu sunt riscuri de escaladarea situației.

”Din păcate, în afară de componenta media, aici nu există nicio criză. E trist să recunosc, dar este adevărat”, arată șeful GUR.

Primele victorii ucrainene - în august

Budanov spune că Rusia ”desfășoară o mobilizare sub acoperire, care are loc de destul de mult timp. Dacă va fi nevoie de o mobilizare generală, atunci (Kremlinul n.r.) trebuie să explice, chiar și unei societăți ruse spălată pe creier, de ce trebuie mobilizare generală când totul merge conform planului? Le va fi dificil din punct de vedere politic”.

”Întrebarea nu ar trebui să fie dacă putem păstra Donbasul deocamdată, ci când vom elibera teritoriile ocupate. Ei bine, să mai așteptăm puțin aici, am zis că vara, în august, să vedem niște pași din partea noastră. Apoi, mai aproape de iarnă, totul ar trebui să se oprească puțin, să încetinească.

Sunt deja încetiniți, de fapt, rușii înaintează doar pe două zone ale terenului. Nu au forțele și mijloacele pentru o ofensivă pe scară largă, nu există un ritm de atac.

Pe de altă parte, avem și o situație destul de dificilă. Ne este greu să contraatacăm în această situație, în multe aspecte depind de cantitatea și calitatea armelor pe care le avem. Acestea sunt toate aspectele care afectează răspunsul la această întrebare. Dar spun încă o dată, operațiunea va continua până la eliberarea completă a teritoriului ucrainean”, arată Budanov.

”În august veți vedea primele victorii ale Ucrainei”, spune generalul care îl întreabă retoric pe jurnalist: ”Daca imi analizezi afirmatiile, ai vazut că am gresit macar o data?”

”Până la sfârșitul anului, să spunem, ostilitățile vor scădea considerabil”, spune Budanov, care prognozează că războiul s-ar putea încheia anul viitor.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Sursa: captură Youtube Bloodstockfestivals

Piesa zilei: Devil don't cry (string quartet version) | KING 810

Sursa: Freepik

1 Mai în Capitală: Evenimente speciale și vreme perfectă pentru distracție. Idei de activități

Sursa: Freepik

Primăvara se colorează în ritmurile anilor '80 și '90: "Retro Nostalgia Music" îți aduce cea mai tare petrecere la Predeal

Sursa: Freepik

Schimbă mașina pe pantofii comozi! Calea Victoriei se transformă în zonă pietonală de Paște


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel