Șeful Securității din SUA le ia apărarea agentelor din Secret Service, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Șeful Securității Naționale din SUA le ia apărarea agentelor din Secret Service, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump.

Secretarul pentru Securitate Internă al Statelor Unite le-a luat apărarea sâmbătă agentelor din Secret Service responsabile cu protejarea candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, transmite Agerpres. Reacția lui Alejandro Mayorkas vine după ce acestea au fost atacate de dreapta ultraconservatoare imediat după tentativa de asasinat împotriva fostului preşedinte, relatează AFP.

Mai multe femei din Secret Service, care asigură protecţia unor personalităţi politice americane de rang înalt, s-au grăbit să-l protejeze pe Donald Trump în timpul tentativei de asasinat din 13 iulie. Dar aceste agente, la fel ca directoarea lor, Kimberly Cheatle, au devenit de atunci victime ale unor remarci misogine, iar politica de recrutare a Secret Service a fost aspru criticată.

"Aceste afirmaţii sunt nefondate şi insultătoare", a răspuns sâmbătă, într-un comunicat, secretarul pentru Securitate Internă al Statelor Unite, Alejandro Mayorkas.

Alejandro Mayorkas, despre agentele Sectre Service: Sunt patrioate curajoase şi altruiste


Acesta le-a lăudat pe femeile din forţele de ordine, numindu-le "foarte talentate şi foarte bine pregătite", în timp ce le-a mulţumit că şi-au riscat "vieţile în prima linie pentru siguranţa şi securitatea celorlalţi".

"Sunt patrioate curajoase şi altruiste care merită recunoştinţa şi respectul nostru", a adăugat el.

Securitatea Naţională va continua "cu mare mândrie să recruteze femei, să le păstreze şi să le ajute să avanseze în eşaloanele forţelor noastre de aplicare a legii", a dat asigurări Mayorkas.

Precizăm că reacția lui Mayorkas vine după ce comentatorul ultraconservator Matt Walsh declarase într-o postare pe X că "nu ar trebui să existe nicio femeie în Secret Service", afirmând "că niciunul dintre cei mai buni din această meserie nu este femeie".

Au fost vizate şi metodele de recrutare ale Secret Service, bazate pe diversitate, echitate şi incluziune (DEI). De altfel,aceste metode erau oricum de multă vreme ţinta criticilor anumitor republicani care consideră că discriminează în special bărbaţii albi.

Secret Service a acceptat să se supună unei investigaţii independente solicitate de preşedintele democrat Joe Biden. Însă nu toţi reprezentanţii dreptei sunt de acord cu criticile la adresa femeilor din Secret Service.

"Am văzut două femei, una dintre ele cu arma în mână şi o alta protejându-l (pe Trump) cu trupul ei. Ştiu că un 'roi' de agenţi ai Secret Service şi-au pus viaţa în pericol şi şi-au interpus propriile trupuri între preşedintele Trump şi gloanţe, iar oricine spune altceva despre aceşti oameni de pe scenă este un idiot", a declarat principalul consilier al lui Trump, Chris LaCivita, reporterului CNN Kate Sullivan, potrivit unei postări făcute de jurnalistă pe platforma X.

Trump spune că nu a fost avertizat cu privire la "o problemă" înainte de tentativa de asasinat



Donald Trump a declarat sâmbătă că nimeni nu l-a avertizat cu privire la o problemă în perioada premergătoare mitingului de campanie din Pennsylvania de săptămâna trecută, scrie Reuters.

"Nimeni nu a menţionat asta, nimeni nu a spus că a fost o problemă. Aş fi aşteptat 15, ar fi putut spune să aşteptăm 15 minute, 20 de minute, 5 minute, ceva. Nimeni nu a spus aşa ceva", a declarat Trump pentru Fox News într-un interviu.

"Cred că a fost o greşeală", a adăugat el. "Cum a ajuns cineva pe acoperişul acela? Şi de ce nu a fost raportat?, a continuat Trump.

Cotidianul Washington Post a relatat sâmbătă că înalţi oficiali ai Secret Service au respins în mod repetat solicitările echipei de securitate a lui Trump pentru mai mulţi oameni şi echipament la evenimentele dinaintea tentativei de asasinat.

În acest context, urmează ca directoarea Secret Service, Kimberly Cheatle, să depună mărturie în faţa Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanţilor din SUA luni, 22 iulie, într-o audiere privind această tentativă de asasinat.

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel