Sony Music critică dur giganții tehnologiei pentru utilizarea neautorizată a muzicii în programarea inteligenței artificiale
Autor: Andreea Deaconescu
Data actualizării:
Data publicării:
Sony Music, cea mai mare casă de discuri din lume, care reprezintă artiști precum Adele și Beyoncé, critică dur companii tech ca Google, Microsoft, OpenAI și altele pentru utilizarea neautorizată a muzicii în dezvoltarea inteligenței artificiale (AI).

Casa de discuri a trimis scrisori fiecăruia dintre acești giganți tehnologici, solicitând informații cu privire la folosirea pieselor muzicale ale artiștilor pe care îi reprezintă în dezvoltarea sistemelor de inteligență artificială. Scrisoarea a fost trimisă către peste 700 de companii în total, Sony Music menționând că are motive să creadă că destinatarii „ar putea fi deja implicați în utilizarea neautorizată” a muzicii sale, potrivit NME.

Se pare că Sony Music a impus acestor companii un termen-limită pentru a răspunde, avertizând că își va aplica politica de copyright „în totalitate, conform legislației în vigoare”. Discuția privind utilizarea AI în muzică este una controversată în prezent, stârnind îngrijorări cu privire la modul în care tehnologia emergentă „învață” să producă muzică și dacă are permisiunea de a folosi date din cărți sau cataloage muzicale.

Viitoarea Llege privind inteligența artificială își propune să reglementeze și să clarifice regulile referitoare la inteligența artificială și modul de instruire a sistemelor.

Un caz recent de notorietate a implicat pe autorul seriei Game of Thrones, George R.R. Martin, precum și alți scriitori care au dat în judecată creatorii aplicației ChatGPT pentru „furt sistematic la scară largă”.

Mai recent, actrița Scarlett Johansson a susținut că OpenAI a folosit o voce similară cu a ei pentru ChatGPT, chiar după ce ar fi refuzat o colaborare cu aceștia.

În ceea ce privește opiniile muzicienilor despre tehnologia AI, Nick Cave a declarat anul trecut că ChatGPT ar trebui „să lase compoziția în pace”. Slash a declarat recent că utilizarea AI în muzică „nu-l încântă cu adevărat”.

Luna trecută, peste 200 de artiști, printre care Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder și Nicki Minaj, au semnat o scrisoare deschisă redactată de Artists Rights Alliance, avertizând asupra utilizării AI în muzică. Totodată, parlamentari britanici au sugerat că muzicienii și vedetele ar trebui să fie protejați prin lege împotriva deepfake-urilor create cu inteligență artificială.

Articole similare

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Află în articol care sunt concertele din acest weekend...

Cum poți să schiezi la peste 30 de grade în Madrid

Află în articol cum poți să schiezi în Madrid la peste...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel