Soția criminalului care l-a omorât pe John Lennon: M-a pus chiar să-i ţin arma/Ştiam că Mark făcuse aşa ceva
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Pe 8 decembrie 1980, John Lennon l-a privit pe criminalul său în ochi şi a văzut un bărbat obişnuit, care-i ceruse un autograf. John n-a ezitat şi i l-a oferit. Câteva ore mai târziu, membrul trupei The Beatles îşi dădea ultima suflare. Fusese împuşcat mortal în timp ce se întorcea în apartamentul său din New York, cu soţia sa.

N-a mai durat mult de la această scenă tragică până să cunoaştem cu toţii numele criminalului - Mark David Chapman, un bodyguard din Hawaii, rămas fără job, care avea un probleme psihice.

Chapman a declarat ulterior că a auzit voci în mintea sa care-i spuneau să-l omoare pe Lennon. Surprinzător a fost că, în ciuda sfatului avocaţior săi, acesta s-a declarat vinovat de crimă. A fost condamnat la 20 de ani în închisoare şi i s-a refuzat ieşirea pe cauţiune de 11 ori.

Hawaii News Now a stat de vorbă cu mai multe persoane din anturajul criminalului şi a descoperit noi informaţii. Se pare că tragedia s-ar fi putut evita dacă criminalul primea ajutorul pe care-l ceruse. Însă i s-a refuzat internarea în spital şi tramentul.

A zburat spre New York şi i-a spus soţiei sale că vrea să-l împuşte pe Lennon, după care s-a răzgândit. S-a întors în Hawaii ca să stea de vorbă cu soţia sa. „Mi-a spus că iubirea mea l-a salvat. M-a pus chiar să-i ţin arma, care era încă rece de pe transportul cu avionul. Foarte rece”, spunea soţia criminalului cu câţiva ani în urmă.

Pe 8 decembrie 1980, Gloria, soţia criminalului, s-a întors de la serviciu, a pregătit cina, apoi s-a aşezat pe canapea şi s-a uitat la serialul “Little House on the Prairie”. Un „breaking news” afişat pe ecran a şocat-o - „John Lennon a fost împuşcat în New York”. „Ştiam că Mark făcuse aşa ceva”, a declarat ea.

Un amănunt care face toată diferenţa este că, în ziua în care şi-a dat demisia, pe 23 octombrie, Mark semnase condica cu numele John Lennon, iar înainte de-a ajunge la New York, a vizitat două clinici psihiatrice din Hawaii. Din păcate, acestea au refuzat să-l intereneze sau să-i ofere tratamentul de care ar fi avut nevoie şi care ar fi putut împiedica tragedia, Adevarul.

Articole similare

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Până la 16.000 de turişti ajung zilnic pe insula Capri...

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer

Jon Bon Jovi „nu a fost atât de impresionat” de „Livin'...

Blink-182 anunță noul turneu în America de Nord

Blink-182 au anunțat noi date ale turneului din 2024 în...


Top citite
Foto: Agerpres

Gioconda a lui Leonardo da Vinci, celebra Mona Lisa, ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere, anunță președinta muzeului Luvru

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Doi urși panda gigant ajung în SUA din China. Cooperare pentru protecția speciei

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

China, pregătită să lanseze sonda lunară Chang'e 6. Obiectivul este colectarea de probe de pe partea întunecată a Lunii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Rugăciuni pentru ziua de Florii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete/Instagram

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Până la 16.000 de turişti ajung zilnic pe insula Capri...

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer

Jon Bon Jovi „nu a fost atât de impresionat” de „Livin'...

pixel