Soția lui Zelenski, aflată în vizită în SUA, i-a șocat pe congresmenii americani
Autor: Andrei Itu
Data actualizării:
Data publicării:
Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, aflată în vizită în SUA, a rostit miercuri o vibrantă pledoarie în faţa Congresului american pentru livrarea mai multor arme ţării sale, care să o ajute să lupte împotriva invaziei ruse, relatează AFP. 

'Suntem recunoscători prezenţei SUA alături de noi în acest război', a afirmat Olena Zelenska, potrivit unei traduceri live a cuvintelor sale, 'dar războiul nu s-a terminat'. 'Vă cer mai multe arme pentru a putea proteja casele fiecăruia şi dreptul de a prinde dimineaţa în viaţă în acele case', a spus ea.

'Ajutaţi-ne şi vom repurta împreună o mare victorie!', a adăugat soţia preşedintelui Volodimir Zelenski într-o alocuţiune rostită în faţa congresmenilor americani, care s-au ridicat cu toţii în picioare pentru a o aplauda.

Olena Zelenska şi-a ilustrat discursul cu o proiecţie de diapozitive şi fotografii ale unor copii care fuseseră ucişi sau răniţi de forţele ruse.

A menţionat-o în special pe Liza Dmitrieva, fetiţa de patru ani suferind de sindromul Down, care a fost ucisă joia trecută de un bombardament rusesc, tragedie care a şocat opinia publică din lumea întreagă.

Ea a menţionat-o în special pe Liza Dmitrieva, fetiţa de patru ani suferind de sindromul Down, care a fost ucisă joia trecută de un bombardament rusesc, tragedie care a şocat opinia publică din lumea întreagă. Washingtonul a livrat Ucrainei echipamente militare în valoare de aproape 7 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse în 24 februarie.

Pentagonul a trimis recent Kievului sisteme de artilerie de înaltă precizie HIMARS cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, permiţând armatei ucrainene să lovească ţinte ruseşti în spatele frontului. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a cerut marţi mai multe sisteme HIMARS, afirmând că ele ar putea 'schimba datele' războiului şi ar permite o contraofensivă în faţa soldaţilor ruşi.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a discutat marţi, la Casa Albă, cu soţia preşedintelui american, Jill Biden, într-o întâlnire la care presa nu a avut acces. 'Aştept de la această vizită a Primei doamne rezultate semnificative pentru Ucraina în materie de cooperare cu America', declarase în aceeaşi zi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Articole similare

Cod galben de inundaţii în şaşe judeţe, până luni seara

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...


Top citite
Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Lumânare

A murit un actor cunoscut pentru rolurile sale din filmele Titanic şi Stăpânul inelelor / Video

Sursa: captură Youtube Fără Zahăr

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Sursa: Freepik

Mai mult decât o simplă partidă: Filmul „Checkmate” dezvăluie laturi întunecate ale șahului

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Ce NU trebuie să faci în ziua de Paște

Care sunt cele mai populare tradiții, obiceiuri și superstiții de Paște

Echipa RadioDCNews vă urează să aveți un Paște fericit


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cod galben de inundaţii în şaşe judeţe, până luni seara

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...

Piesa zilei: Carnival of Rust | Poets of the Fall

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

pixel