Spotify vine cu noutăți. Utilizatorii vor putea să remixeze piese şi să le schimbe viteza
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Spotify lucrează la implementarea unor noi funcții în aplicația sa, care vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a manipula piesele muzicale direct din platformă, inclusiv remixarea lor și ajustarea vitezei de redare. Aceste actualizări ar putea deschide oportunități noi de venit pentru artiști.

Spotify își extinde gama de funcționalități, adăugând o nouă opțiune care permite utilizatorilor să ajusteze viteza de redare a pieselor, precum și să le remixeze, direct în aplicație. Aceste modificări vin în urma lansării de podcasturi și videoclipuri, alături de alte caracteristici precum sistemul de story-uri, video-uri verticale și recomandări zilnice. Informațiile provin dintr-un articol publicat de Wall Street Journal, care detaliază inițiativa Spotify de a testa instrumente care să ofere posibilitatea manipulării pieselor muzicale.

Ce vor putea face, mai nou, utilizatorii de Spotify

Pe viitor, utilizatorii vor avea posibilitatea să editeze și să combine piesele muzicale de pe Spotify, creând versiuni modificate ale acestora. Rezultatele acestor modificări vor putea fi adăugate în "colecții virtuale" pe platformă, însă nu vor putea fi partajate pe alte platforme externe. Potrivit informațiilor prezentate de Wall Street Journal, discuțiile despre aceste noi funcționalități sunt încă într-o fază incipientă, iar adăugirile au ca scop atragerea publicului tânăr și generarea de venituri suplimentare pentru artiști.

Începând cu luna aprilie, Spotify a luat o măsură drastică prin demonetizarea tuturor melodiilor cu mai puțin de 1000 de stream-uri, așa cum a anunțat deja încă din 2023. Conform datelor furnizate de Spotify, din cele aproximativ 100 de milioane de piese disponibile pe platformă, doar 37.5 milioane îndeplinesc noua cerință pentru a genera venituri.

Practic, 99.5% din totalul stream-urilor pe Spotify sunt acum reprezentate de piesele cu peste 1000 de stream-uri. Mai există și o cerință de număr minim de ascultători unici pentru a se aplica drepturile de autor, această măsură fiind implementată pentru a combate creșterea stream-urilor false, după ce au fost detectate multiple tentative de fraudă.

În plus, Spotify anunță creșterea prețurilor abonamentelor sale Premium în Regatul Unit și Statele Unite, la 11.99 lire sterline și, respectiv, 12 dolari.

Articole similare

Cher dezvăluie de ce se întâlnește cu bărbați mai tineri

Cher a explicat motivul pentru care se întâlnește cu...


Top citite
Sursa: Freepik

Dincolo de Club 27: Cum mor cântăreții, în funcție de genul muzical

Captura Facebook

Britney Spears susține că paramedicii au venit „ilegal” după incidentul de la Chateau Marmont

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Sursa: Freepik

Programul special de Paște al mall-urilor și magazinelor din București

Sursa: captură Youtube The Graham Norton Show

Regina ecranului, Meryl Streep, primește un Palme d'Or onorific la Cannes

Sursa: Freepik

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că...

pixel