Sprijin pentru elevii de liceu în alegerea carierei
Autor: radiodcnews Team | Dată: 19 Martie 2023, 08:30
Elevii de liceu primesc ajutor în alegerea carierei.

Elevii de liceu primesc ajutor în alegerea carierei - specialiştii în resurse umane au dezvoltat o platformă online care intermediază relaţia dintre tineri şi companiile din diverse domenii. Se pot organiza vizite cu ajutorul cărora adolescenţii pot vedea la faţa locului ce înseamnă o anumită activitate. Pe platforma joblandia.ro s-au înscris deja câteva sute de firme din sectorul bancar, alimentar sau al asigurărilor, din industria de automobile, petrol şi gaze sau al serviciilor. Companiile au sedii în Capitală şi în mari centre urbane ca Iaşi, Constanţa sau Cluj-Napoca, dar şi în oraşe mai mici - Lugoj, Roman sau Salonta, transmite Rador.

Coordonatoarea proiectului, Cătălina Gărdescu: Fiecare profesor sau coordonator, de exemplu, de activităţi extracuriculare sau de "Săptămână altfel", care doreşte să ducă elevii într-o vizită în companii, poate să acceseze platforma. Este foarte uşor, durează câteva minute să solicite o vizită la una dintre companiile care sunt, deja, prezente în platformă şi se va realiza astfel o legătură directă între şcoală şi mediul profesional şi, sperăm noi că, prin această activitate, liceenii vor primi puţin mai multă orientare profesională care să-i ajute să-şi aleagă mai departe o carieră. Dorim ca tinerii să rămână în România, să fie entuziasmaţi de carierele pe care şi le construiesc aici.

Coordonatoarea platformei joblandia.ro mai spune că se pot găsi soluţii şi în cazul în care există solicitări în afara ofertei disponibile.

Din aceeaşi categorie: Dan Negru susține introducerea religiei, ca materie la Bacalaureat: „Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință”

Dan Negru și-a exprimat opinia despre cel mai controversat subiect care circulă zilele acestea peste tot. 

În ultima vreme, s-a iscat un real scandal, după ce Biserica a cerut ca religia să nu mai fie o materie discrimită și devină o opțiune pentru examenul de bacalaureat. De aici, s-au iscat extrem de multe controverse între părinți, profesori, dar chiar și elevi, care s-au împărțit în două tabere, pro și contra. Așadar, după ce a analizat bine reacțiile celor din jur, Dan Negru a venit și el cu o reacție, așa cum și-a obișnuit fanii până acum. Acesta le recomandă părinților să nu le taie aripile copiilor lor și să-i lase să aleagă liber.

„Propunerea ca religia să fie materie opțională la bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra.
Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj in viață !
Santa Marie dell Grazie unde se află "Cina cea de taină" a lui DaVinci sau "Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie.
Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii.
Sa trăiești intr-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă , e o formă de prostie fudulă.
Nu fiți proști,nu vă condamnați copiii la neștiință.
Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie!
Iisus nu ne cere sa murim ca EL, ne cere sa trăim ca el.
Celor din gașca "anti" le-aș aminti și vorba lui Einstein : "Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă", a scris Dan Negru pe rețelele de socializare. 

Articole similare

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au decis să...


Top citite
https://www.freepik.com/

Dr. Mihaela Bilic a explicat de ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”: Credem că oferă beneficii, dar e invers!

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa? / Captura Youtube

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa?

Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

foto pexels

Salarii uriașe în spatele inteligenței artificiale: Locuri de muncă plătite cu peste 300.000 de euro pe an. Inginerii n-au nevoie de diplomă de licență

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT / Photo by Pixabay

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT


Cele mai noi articole

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au decis să...