Steven Van Zandt și Bruce Springsteen: O prietenie de peste 60 de ani și trei mari certuri
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
"Nu este o prefăcătorie", spune Van Zandt despre prietenia lor în People .

După aproape 60 de ani de prietenie, care au inclus o trupă de succes, un cavaler de onoare și trei mari certuri, Steven Van Zandt și Bruce Springsteen rămân apropiați.

Într-un interviu pentru PEOPLE despre documentarul său HBO "Stevie Van Zandt: Disciple", care a avut premiera la Tribeca Film Festival pe 8 iunie, Van Zandt a vorbit despre prietenia sa de decenii cu muzicianul Bruce Springsteen, cunoscut pentru hitul "Born in the U.S.A."

"Nu ai mulți prieteni timp de 60 de ani. Faptul că am supraviețuit unor suișuri și coborâșuri spune ceva despre natura noastră," a declarat Van Zandt, în vârstă de 73 de ani. "Importanța prieteniei în general este ceea ce m-a atras să fiu într-o trupă, mai degrabă decât o persoană solo în show business."

Van Zandt a crescut urmărind trupele populare în turnee și făcând muzică împreună, dorindu-și să creeze aceeași experiență pentru el însuși - și a reușit.

Steven Van Zandt și Bruce Springsteen continuă să încânte mulțimi imense după aproape 60 de ani de prietenie, colaborări muzicale și câteva certuri memorabile.

"Am crezut complet în iluzie. Am crezut că Beatles erau cei mai buni prieteni, Rolling Stones erau cei mai buni prieteni, The Who, The Kinks. Nu știam că se băteau cu pumnii," a mărturisit Van Zandt pentru PEOPLE.

"Am transformat această iluzie în realitate - și cred că acesta este farmecul E Street Band până în ziua de azi, comunicarea acestei prietenii."

În prezent în turneu cu Springsteen și E Street Band, Van Zandt este impresionat de puterea lor de a aduna încă mulțimi uriașe după toți acești ani. "50 de ani mai târziu, cum reușim să cântăm în fața a 300.000 de oameni într-o singură săptămână?" se întreabă el. "Cred că transmitem această prietenie, care este reală între mine și Bruce. Când ne văd la același microfon, nu e vorba de un act. Nimeni nu este un actor atât de bun încât să mențină acest număr timp de 50 de ani."

Van Zandt subliniază importanța și autenticitatea relației lor: "Cred că este ceva ce nu poți lua de bun."

Documentarul regizat de Bill Teck oferă telespectatorilor o privire din interior asupra prieteniei de lungă durată dintre Steven Van Zandt și Bruce Springsteen, în vârstă de 74 de ani, care apare și într-un interviu.

Teck, un fan de multă vreme al lui Van Zandt, a avut nevoie de ani de convingere pentru a-l determina să participe la acest proiect. În cele din urmă, a fost soția lui Van Zandt, Maureen, cea care l-a convins.

"Când am devenit documentarist și am început să lucrez în acest domeniu, am început să încerc să-l conving pe Van Zandt încă din 2006. Răspunsul a fost mereu același: 'Hei, sunt conștient de tine. Nu, mulțumesc. Nu vreau un documentar.' În 2014, după ce am avut succes cu ultimul meu documentar, am încercat din nou și am primit același răspuns: 'Nu, mulțumesc. Suntem conștienți de tine.' În cele din urmă, soția lui, Maureen, foarte influentă, l-a convins să aibă o întâlnire cu mine, iar în 2018 a fost de acord să facem documentarul," a declarat Teck.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel