Străzi Deschise: Calea Victoriei şi Strada Humuleşti din Sectorul 5 devin pietonale
Autor: Alexandru Negrici
Data publicării:
Weekendul acesta, evenimentul „Străzi deschise, București - Promenadă urbană” își deschide porțile pentru bucureșteni și turiști, oferind un program artistic divers și captivant.

Calea Victoriei și Strada Humulești din sectorul 5 al Capitalei devin zone pietonale și găzduiesc multiple activități cultural-artistice, sportive și creative, desfășurate între orele 10:00 și 21:00.

Pe Calea Victoriei, evenimentele artistice atrag publicul de toate vârstele. Activități creative și educative pentru copii, momente de teatru de animație, expoziții care recreează atmosfera Bucureștiului de altădată, instalații de artă interactivă, concerte evocative ale perioadei interbelice și parade spectaculoase sunt doar câteva dintre atracțiile pregătite. 

Programul de pe Calea Victoriei include:

- „La povești pe Calea Victoriei” – Sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 11:00, la Muzeul Național al Literaturii Române, micii exploratori sunt invitați la activități creative și educative organizate de Asociația Da’DeCe.

- „ODEON Theatre Fountain” – În ambele zile, în zona Teatrului Odeon, între orele 10:00 și 21:00, vizitatorii pot admira instalația de artă interactivă care prezintă momente semnificative din spectacolele teatrului.

- Activități educative și recreative oferite de Societatea Națională de Cruce Roșie – Sâmbătă și duminică, între orele 11:00 și 19:00, vor avea loc prezentări despre sănătatea pielii, consultații dermatologice, jocuri de masă, pictură pe față și concursuri cu premii. Demonstrațiile de prim ajutor pentru copii sunt programate la orele 13:00 și 16:00.

- „Poveste din Bucureștiul de odinioară” – În zona Teatrului Odeon, de la ora 17:00, concertele susținute de Ionescu Miruna, Valentin Albeșteanu și Taraful de Oraș evocă perioada interbelică printr-un melanj de genuri muzicale.

- Concertul trupei REAL și Parada personajelor Teatrului Ion Creangă – Sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, în zona Hotelului Novotel, energia și ritmul trupei REAL se vor îmbina cu magia personajelor din basme.

- „Freestyle Puppetry” de Teatrul de Animație Țăndărică – Sâmbătă și duminică, de la ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României, copiii și părinții pot asista la scurte momente artistice de păpuși.

Strada Humulești, Sectorul 5:

Programul „Străzi deschise” este completat cu activități artistice organizate de PROEDUS pe Strada Humulești. Trecătorii sunt invitați la activități sportive antrenante și zone de joacă pline de energie, incluzând jocuri interactive, miniterenuri de fotbal, tenis de picior, baschet și ping-pong.

Programul artistic pe Strada Humulești include:

- Ateliere conversaționale și spectacole de teatru de păpuși „Licurici” – Biblioteca Metropolitană București organizează aceste activități sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 12:00.

- „Stela în vacanță”, de Teatrul „Stela Popescu” – Atelierele se desfășoară sâmbătă de la 10:30 la 11:00 și duminică de la 11:00 la 11:30.

- Spectacolul „Bună ziua, București!” – Sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 11:00, Teatrul Constantin Tănase invită publicul la un spectacol de 40 de minute.

- „Motanul încălțat” de Teatrul de Animație Țăndărică – Sâmbătă, între orele 18:00 și 19:10, artiștii aduc la viață povestea „Motanului încălțat”.

- „Universul magiei” – Spectacolul interactiv al Operei Comice pentru Copii se desfășoară sâmbătă de la 17:30 și duminică de la 10:30.

- Ansamblul de copii Andatino – Sâmbătă, între orele 19:00 și 20:00, cei mici sunt invitați la dans și voie bună.

- „MAGITOT sunt eu” de Teatrul Dramaturgilor Români – Spectacolul se desfășoară sâmbătă de la ora 20:00 și duminică de la ora 19:30.

- Spectacol de jonglerie cu Vlad Benescu – Sâmbătă între orele 20:30 și 21:00 și duminică de la 19:00 la 19:30.

- Minishow al Circului Metropolitan București – Duminică, 16 iunie, de la ora 18:00.

- Spectacolul „Cișmigiu – Semnele comorii” – Duminică, 16 iunie, de la ora 18:30, Trupa de Teatru Gestual „neCUVINTE” prezintă acest spectacol în fața publicului.

- Show de dans cu Asociația Challenge Arts – Duminică, 16 iunie, de la ora 20:00 până la 20:40.

Restricții rutiere

Pe durata evenimentului, traficul rutier este restricționat pe Calea Victoriei și Strada Humulești. Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții între orele 23:00 și 09:00, iar pe Strada Humulești, restricțiile sunt valabile de vineri, 14 iunie, ora 22:00, până luni, 17 iunie, ora 06:00.

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, în colaborare cu ARCUB și PROEDUS, cu sprijinul Raiffeisen Bank România și PPC. Evenimentul se desfășoară până la 13 octombrie, transformând fiecare weekend într-o oportunitate de a redescoperi unicitatea arhitecturală și culturală a Bucureștiului.

Articole similare

Top citite
Foto: Youtube Erika Isac

Erika Isac, acuzată că a copiat piesa BOO HOO

Andreea Bălan și-a iertat tatăl pe scenă, într-un concert la Sala Palatului

Mariah Carey /Instagram

Mariah Carey pe cale să lanseze albumul secret de grunge din anii '90

Photo by Kevin Malik/Pexels

Cât timp poți păstra carnea la congelator fără a-și pierde gustul

Foto: pexels, Diego Sandoval

Un parc marin, criticat pentru rechinul său fals

Sursa: Agerpres

Cluj: Documentarul 'Nasty', inclus în selecţia Festivalului de Film de la Roma



Cele mai noi articole

Erika Isac, acuzată că a copiat piesa BOO HOO

Erika Isac, artista cunoscută pentru hitul „Macarena”,...

Kendrick Lamar domină 2024 BET Hip Hop Awards

Kendrick Lamar a avut parte de o victorie impresionantă...

Un parc marin, criticat pentru rechinul său fals

Vizitatorii unui parc marin din China şi-au exprimat...

pixel