'Străzi deschise'/ Concerte, spectacole de acrobaţii şi ateliere pe Calea Victoriei
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
La sfârșitul acestei săptămâni, Calea Victoriei din București va fi gazda unui eveniment de amploare care promite să aducă un suflu nou în viața urbană a capitalei. Sub denumirea „Străzi deschise, București - Promenadă Urbană”, evenimentul va transforma una dintre cele mai celebre artere ale orașului într-un spațiu vibrant dedicat distracției și culturii.  

Concerte live, spectacole de acrobaţii, ateliere şi concursuri vor avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, pe Calea Victoriei, în cadrul evenimentului "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă Urbană".

Potrivit unui comunicat al ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, transmis, joi, Agerpres, în ambele zile de weekend, începând cu ora 17,00, trupa Real - Andra Pierşinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuţie) - va susţine recitaluri.

Sâmbătă, de la ora 19,30, sunt programate demonstraţii ale artiştilor Circului Metropolitan Bucureşti în zona Muzeului Naţional de Istorie a României.

Pe parcursul celor două zile, un partener al proiectului "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană" le va oferi trecătorilor premii în cadrul concursurilor organizate în zona Teatrului Odeon, începând cu ora 17,00.

Duminică, de la ora 11,00, Muzeul Naţional al Literaturii Române va fi gazda atelierului "Scriitorii şi şcoala de altădată", coordonat de Oana Oroş, unde copiii pot afla, prin manuscrise, fotografii şi alte documente din arhivele instituţiei, perspectiva asupra şcolii a unor personalităţi precum Mihai Eminescu, Ion Barbu, Ion Pillat, Hortensia Papadat-Bengescu şi cum au trăit aceştia primele experienţe de cunoaştere.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 17,00 şi 21,00, caricaturistul Vasile Catrina va face portrete.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti este deschisă în ambele zile de weekend şi propune publicului o călătorie în Bucureştii de odinioară prin expoziţiile "Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute" şi "În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani", ce pot fi vizitate în intervalul orar 10,00 - 17,30.

Şcoala de Artă Bucureşti îi aşteaptă pe bucureşteni, la sediul din Sectorul 4 de pe strada Cuza Vodă nr. 100, cu expoziţii de pictură, artă decorativă, design vestimentar, iconografie şi grafică, deschise publicului în intervalul orar 15,00 - 20,30.

Iubitorii de artă pot vizita şi expoziţia "Universul lui Salvador Dali", de la ARCUB - Hanul Gabroveni, deschisă zilnic, între orele 10,00 - 20,00 şi pot admira piese vestimentare din secolele XIX-XX la expoziţia "Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic", găzduită de Casa Eliad, care este deschisă publicului, de marţi până duminică, în intervalul orar 12,00 - 18,30.

Pe durata restricţiilor instituite în acest weekend, între orele 10,00 - 22,00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua, de sâmbătă, de la ora 23,00, până duminică, la ora 9,00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete. 

Evenimentul este o oportunitate excelentă pentru locuitorii orașului și vizitatorii să exploreze Calea Victoriei într-un mod nou și plin de viață, să se bucure de artă și cultură și să interacționeze cu comunitatea într-un cadru festiv. Nu ratați ocazia de a face parte din această sărbătoare urbană care promite să aducă zâmbete și energie pozitivă în inima capitalei!

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel