SUA: Occidentul nu va 'recunoaşte' niciodată referendumurile de anexare din Ucraina (Blinken)
Autor: , Anca Murgoci | Dată: 27 sep 2022, 21:55
Occidentul nu va 'recunoaşte' niciodată referendumurile de anexare din Ucraina.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat marţi că Statele Unite şi aliaţii săi 'nu vor recunoaşte niciodată' anexarea de către Rusia de teritorii în Ucraina, relatează AFP. 'Noi şi multe alte ţări am fost clari. Nu vom recunoaşte, nu vom recunoaşte niciodată, anexarea unui teritoriu ucrainean de către Rusia', a declarat Blinken, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat despre organizarea acestor 'referendumuri' în teritoriile aflate sub control rus.

Rusia şi autorităţile din regiunile pe care le ocupă în Ucraina au afirmat marţi ca votul 'da' este în mare parte în fruntea acestor 'referendumuri' de anexare. Şeful diplomaţiei americane a reiterat că Statele Unite şi aliaţii lor vor riposta cu noi şi 'severe' sancţiuni împotriva Rusiei. El a vorbit alături de ministrul indian de externe Subrahmanyam Jaishankar, care a cerut o revenire la 'dialog', deoarece 'aşa cum am spus în public şi în privat acest conflict nu este în interesul nimănui'.

'Este important să ne amintim ce se întâmplă aici', a continuat Blinken. 'Rusia a invadat Ucraina, a cucerit teritorii şi s-a angajat într-o acţiune diabolică în aceste teritorii, forţând populaţia locală să plece'. Unii oameni sunt strămutaţii, iar alţii 'pur şi simplu dispar', a spus el.

'Apoi duc ruşi acolo, instalează guverne marionete şi organizează referendumuri manipulând rezultatul pentru a pretinde că aceste teritorii aparţin Rusiei', a denunţat responsabilul american, adăugând că Statele Unite vor sprijini eforturile Ucrainei de a 'recuceri' aceste teritorii de la ruşi.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole