Supărare mare în USR. Drulă, acuzat că măcelărește opoziția din partid
Autor: Irina Constantin | Dată: 22 oct 2022, 18:43
Cătălin Drulă nu pare a avea o poziție tocmai confortabilă la conducerea USR, cu ”opoziția” din partid care-i suflă în ceafă. 

”Alături de Cristi ARDELEAN, Mihai TONSCIUC și Magda TROFIN. Sunt câțiva dintre colegii din USR pe care echipa Drulă/Barna/Botoș a decis să-i elimine din USR pentru că erau incomozi conducerii centrale a USR.

1. Cristi este creierul și motorul din spatele echipei USR din Breaza, Prahova, cu care a câștigat în Breaza alegerile europarlamentare, locale și parlamentare. Este consilier local;

2. Mihai este cel mai tânăr consilier local din Ploiești și opoziția cea mai dura la PNL și baronul Iulian Dumitrescu din CL. Fără el și tinerii pe care i-a atras în USR scorul partidului ar fi fost mult mai mic în Ploiesti;

3. Magda a fost viceprimar al Ploieștiului, demisa în urma unei înțelegeri pe sub masă între Iulian Dumitrescu/Roberta Anastase și echipa Drulă/Barna/Botoș locală.

Mizeria asta a fost girată de la București, iar executanții au fost repuși în drepturi după ce filiala i-a exclus. Și datorită ei, contractul cu valențe penale semnat de Iulian Dumitrescu și care a lăsat Ploieștiul fără apă caldă timp de 3 luni a ajuns pe masa procurorilor” acuză deputatul de Prahova, Mihai Polițeanu, pe Facebook. 

Liderul USR, Cătălin Drulă, nu pare atât de preocupat, în schimb, de situația din partid, cât de ”BMW-urile” lui Bode și autostrăzile lui Grindeanu. 

Echipa Curaj macină USR

În USR, odată cu plecarea lui Dacian Cioloș din partid, a rămas o grupare de opoziție internă, numită ”Echipa Curaj”: ”Noi alegem acum să rămânem în partid și continuăm să ne luptăm cu PSD și PNL, dar totodată continuăm să ne luptăm pentru o reformă profundă a USR PLUS. Suntem sute de membri care am aderat deja la valorile și principiile echipei Curaj pentru România, alături de alte mii de membri care ne-au susținut de-a lungul timpului - de la membri din Biroul Național, europarlamentari, parlamentari, primari, viceprimari, consilieri, până la membri fără funcții interne sau publice. În partid sunt foarte mulți oameni care gândesc la fel ca noi și au nevoie de o alternativă la actuala conducere. Echipa Curaj este acea alternativă și are propuneri clare pentru viitorul USR PLUS. 

(...) 

Dacă USR PLUS nu va reuși în acest efort de introspecție și de revenire la valorile fondatoare, atunci vom fi pierdut cu toții - pentru că partidul care a insuflat atâta speranță va dispărea, chiar dacă va mai exista undeva pe hârtie sau în Parlament. Și atunci Dragnea, Ciolacu, Ciucă și toți ceilalți care au transformat țara în feudă personală se vor bucura că forțele reformatoare slăbesc și dezamăgesc.

Noi, Echipa Curaj, facem un apel către membri să strângem rândurile și să producem schimbarea în partid, inclusiv la Congresul de la finalul acestui an. Le spunem simpatizanților: avem nevoie de ajutorul vostru. Veniți în USR PLUS alături de noi. Partidul acesta este în aceeași măsură și al vostru, nu doar al membrilor actuali și, cu atât mai puțin, al câtorva persoane din conducere care ne-au adus de la 23% la 9% și care nu au reușit, din păcate, să evite ruptura partidului” arăta un comunicat de presă din vara lui 2022. 

Articole similare

Top citite
Captură foto YouTube podcast Horia Brenciu

Gina Pistol: Florin Călinescu nu m-a plăcut. De câte ori am frecat podelele si am spălat geamurile

Foto: Agerpres

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Ateneul Român

De ce Ateneul Român este rotund

Foto: Instagram/NetiSandu

Neti Sandu, agresată pe stradă, în văzul lumii: „A vrut să vadă dacă se smulge peruca”

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace / Foto: Facebook

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace

Denise Rifai, despre zvonurile legate de Dan Bittman: Este un bărbat minunat


Cele mai noi articole

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5 pașapoarte

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5...