Țara care interzice scuterele începând din martie anul viitor
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
O decizie care i-a cam înfuriat pe locuitorii statului. 

Malta va interzice închirierea scuterelor electrice începând de la 1 martie 2024, după ce Guvernul local a invocat problemele cauzate de aceste vehicule, informează DPA. Surprinzătorul anunţ a stârnit critici în rândul celor care susţin soluţiile de transport alternativ, dar a fost sărbătorit de primarul oraşului maltez cu cea mai mare densitate a populaţiei, Sliema.

Reprezentanţii principalelor companii de închiriere a scuterelor electrice pe insulă, Bolt şi Bird, nu au făcut deocamdată declaraţii oficiale în urma acestei decizii. Deşi închirierea scuterelor electrice va fi interzisă, maltezii vor putea în continuare să deţină şi să folosească scutere electrice personale.

Ministerul Transporturilor din Malta a precizat că decizia de a interzice închirierea a fost luată pentru "a reduce neplăcerile cauzate pentru comunităţi şi pentru oameni".

"În pofida aplicării sporite a legii şi a amenzilor, comunităţile au continuat să aibă de suferit din cauza perturbărilor cauzate de scuterele electrice închiriate", a precizat ministerul maltez, care a anunţat decizia de interzicere a lor în acelaşi timp cu o strategie naţională pentru biciclete.

Acea strategie propune construirea unei reţele de piste pentru biciclişti şi încurajarea oamenilor să folosească bicicletele. Strategia prevede şi alte măsuri, precum lecţii gratuite de mers pe bicicletă sponsorizate de stat. Decizia Maltei de a interzice scuterele electrice urmează unei decizii similare luate de Primăria din Paris în privinţa trotinetelor electrice în luna aprilie.

Scuterele electrice reprezintă o formă populară de transport în Malta, care, cu suprafaţa sa de puţin peste 500 de kilometri pătraţi, este cel mai mic stat membru al Uniunii Europene. Plângerile care vizau stilul periculos de a conduce scuterele electrice au determinat Guvernul de la Valletta să introducă o serie de reglementări privind versiunile de bază ale acestor mijloace de transport în 2020.

Deşi plângeri referitoare la conducerea acestor vehicule în spaţiile pietonale şi parcarea lor haotică pe străzi şi trotuare au continuat să fie formulate, promisiunile despre amenajarea unor spaţii speciale pentru parcarea scuterelor electrice până în vara anului 2023 nu s-au materializat niciodată.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...

Finlanda a cumpărat ”Praștia lui David” din Israel

Este o dorință mai veche a Finlandei. 


Top citite
Captura Instagram

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Eminem

Eminem anunță un nou album și declară 'The Death of Slim Shady'

Sursă foto: Freepik

Poate iaurtul să reducă riscul de diabet? Iată ce spun experții

Captura Youtube

Oana Radu a vorbit despre declinul său din muzică: După Vocea României a venit un val și m-a dărâmat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Musaca de post. Rețeta delicioasă

 Foto: Facebook The Family Royal

Palatul Buckingham actualizează în mod regulat planurile de înmormântare. Ce se întâmplă cu Regele Charles


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zendaya ar putea reveni în industria muzicală „într-o zi"

Zendaya a vorbit despre revenirea ei în industria...

pixel