Tentativă de asasinat împotriva fostului președinte al Argentinei. Individul aștepta un autograf de la Cristina Kirchner
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Cristina Kirchner a fost vizată de un asasinat.

Un bărbat a fost arestat joi în Argentina pentru că a îndreptat o armă spre vicepreşedinta Cristina Kirchner în timp ce aceasta se întorcea la domiciliu, a declarat ministrul argentinian al Securităţii, Anibal Fernandez, relatează AFP și Agerpres.

Poliţia din Argentina a arestat un bărbat suspectat că a ameninţat-o pe vicepreşedinta Argentinei cu o armă.

Vicepreşedinta Cristina Fernandez de Kirchner se afla în faţa reşedinţei sale din capitală, salutând sutele de protestatari care se adunaseră pentru a-şi arăta sprijinul pentru fostul lider, care se confruntă în prezent cu un proces de corupţie, scrie și Rador.

Imaginile transmise de televiziunile locale arată cum un bărbat a îndreptat o armă spre ea şi a încercat să tragă, însă nu a reuşit. Nu s-a auzit niciun foc de armă. Suspectul, bănuit că ar fi de origine braziliană, a fost arestat la faţa locului. Ministrul economiei argentinian a afirmat că incidentul a reprezentat o tentativă de asasinat.

Mai multe canale de televiziune au difuzat imaginea cu un individ care viza capul Cristinei Kirchner în timp ce aceasta ieşea din maşina care o dusese la domiciliul din cartierul Recoleta, din Buenos Aires.

"Acum situaţia trebuie să fie evaluată de personalul nostru criminalistic pentru a analiza amprentele digitale şi capacitatea şi starea acestei persoane", a precizat ministrul.

Bărbatul, care nu a tras, s-a apropiat de Cristina Kirchner în mijlocul mulţimii care o aştepta să o salute şi să-i ceară un autograf pentru o carte autobiografică.

Sute de militanţi s-au adunat de săptămâna trecută în faţa casei Cristinei Kirchner, în vârstă de 69 de ani, acuzată de fraudă şi corupţie în atribuirea de contracte publice în fieful ei din Santa Cruz (sud), în timpul celor două mandate prezidenţiale (2007-2015).

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite

Prințul William s-a întors la activitățile publice. Vizită la o asociație caritabilă

Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel