Tito Jackson, membru The Jackson 5 și fratele lui Michael Jackson, a murit
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Până la moartea sa subită, Tito a cântat împreună cu frații Jackie și Marlon sub numele de The Jacksons.

Tito Jackson, membru al celebrei trupe de familie The Jackson 5 și fratele lui Michael Jackson și Janet Jackson, a murit, a confirmat nepotul său Siggy Jackson pentru PEOPLE. Muzicianul avea 70 de ani.

Potrivit Entertainment Tonight (care a fost primul care a dat vestea), Jackson a murit duminică, 15 septembrie, după ce a suferit un aparent atac de cord.

Până la moartea sa, Tito a cântat împreună cu frații Jackie Jackson și Marlon Jackson sub numele de The Jacksons și a avut spectacole în Scoția, California și Anglia în vara anului 2024. Ei au cântat recent, pe 8 septembrie, în Surrey, Anglia, și au avut apariții stabilite pentru 25 octombrie în Atlantic City, New Jersey, și 1 noiembrie în Cincinnati, Ohio.

Chiar la începutul acestei săptămâni, în timp ce Tito se afla în Munchen, Germania, cu The Jacksons, frații „au vizitat frumosul memorial dedicat fratelui nostru iubit, Michael Jackson”, a scris Tito pe Facebook. „Suntem profund recunoscători pentru acest loc special care onorează nu numai memoria lui, ci și moștenirea noastră comună. Vă mulțumim pentru că îi păstrați spiritul viu”.

Tito a fost un membru original al grupului The Jackson 5, din care mai făceau parte Michael, Jackie, Jermaine Jackson și Marlon (și, mai târziu, Randy Jackson). Grupul pop de familie a avut piese de succes cu „I Want You Back”, „ABC” și „I'll Be There”, de-a lungul anilor '70. Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1997 și a fost de asemenea onorată cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Tito a continuat să aibă o carieră solo, lansând două albume de studio: Tito Time în 2016 și Under Your Spell în 2021.

În 2003, Tito a început să cânte și să facă turnee de muzică blues și funk în întreaga lume, potrivit site-ului său. De asemenea, el a efectuat uneori turnee cu BB King Blues Band, în special în 2017, 2018 și 2019.

Tito a vorbit despre afinitatea sa pentru muzica blues într-un interviu pentru coperta revistei Blues Blast din 2021, explicând: „Blues-ul a fost cel care m-a făcut interesat de chitară”.

După ce a luat o pauză de la lumina reflectoarelor în urma succesului cu frații săi, Tito a spus revistei că și-a dat seama: „Voiam să cânt niște muzică și voiam să fiu din nou pe scenă. Practic, am cântat toată viața la Jackson 5, dar blues-ul a fost muzica principală în familia mea. Voiam doar să improvizez, dar nu puteam găsi profesioniști care să facă așa ceva.

Ultimul său single, „Love One Another”, a fost lansat în 2021. În descrierea melodiei de pe YouTube, Tito a spus că piesa a fost înregistrată în urma pandemiei și a menționat că „scopul său a fost să transmită un mesaj de dragoste, unitate și pace, oferind un balsam pentru vremurile tulburi”.

Este un apel către oameni să își dea mâna, să îmbrățișeze dragostea și să manifeste bunătate unii față de alții, inspirându-se din moștenirea durabilă a familiei Jackson”, a spus Tito. „Prin muzica mea, sunt dedicat să răspândesc un mesaj pozitiv de armonie și unitate.

În videoclip apar membri ai familiei Jackson, precum și celebrități precum Kris Jenner și Kim Kardashian. Cei trei fii ai lui Tito, Taj, TJ și Taryll, apar și ei. Bărbații au făcut parte din trupa 3T, pe care Tito a condus-o și care a fost prezentată în 2015 în serialul reality The Jacksons: Next Generation.

La 70 de ani, Tito nu avea nicio intenție să încetinească. „Ne place, încă îmi place să călătoresc, genul ăsta de lucruri, este grozav”, a declarat Tito pentru Fox 5 San Diego în luna august despre turneele pe care le face acum cu frații săi.

Articole similare

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion...


Top citite
Captura Facebook

Oana Zăvoranu a spus cât a sărăcit! Ce avere a pierdut

Captura Antena1

Găinușă a fost prins furând în Thailanda! Momentul difuzat la Asia Expres

Captura Youtube

Concurentul MasterChef care a clonat carduri în America. Cele 2 tipuri de înșelătorii

Captura Youtube

Joaquin Phoenix, sacrificii șocante pentru „Joker 2”. Ce dietă a ținut

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Jocul video 'The Sims' va fi adaptat într-un film pentru marile ecrane

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show/Captura Youtube

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show



Cele mai noi articole

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion...

pixel