Top căutări pe Google în 2022
Autor: radiodcnews Team | Dată: 07 dec 2022, 14:56
Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.

Războiul din Ucraina a fost subiectul numărul 1 în căutările românilor pe Google, în 2022, transmite Agerpres. Iar Ucraina, Rusia şi liderii celor două ţări s-au aflat printre cei mai căutaţi termeni, în timp ce recensământul a reprezentat cel mai popular eveniment pe lista de interes a utilizatorilor din România, reiese din statistica publicată, miercuri, de Google.

În acelaşi timp, pe lista din 2022 a căutărilor pe Google se găsesc evenimente globale, precum decesul reginei Elisabeta a Marii Britanii, concursul Eurovision - ediţia de anul acesta fiind una marcată de controverse, lansări de tehnologie şi un subiect tot mai presant pe agenda publică globală, care se impune şi pe cea locală - schimbările climatice.

De asemenea, succesele înotătorului român David Popovici l-au adus printre cei mai căutaţi oameni pe Google, în România, alături de actorul Will Smith (propulsat de incidentul cu Chris Rock de la premiile Oscar din acest an) sau de cântăreţul Florin Salam, despre care s-a scris (eronat) anul acesta că a murit.

Topul celor mai căutate filmePotrivit sursei citate, filmul românesc "Teambuilding" nu este doar primul în topul filmelor cu cele mai mari încasări în România în 2022, ci şi în cel al căutărilor.


În top 3 al celor mai populare filme în căutările Google se găseşte încă un film românesc, "Capra cu trei iezi", fiind pentru prima oară când două filme româneşti se clasează în acest clasament.

"Ce este roxadustat ?", s-au întrebat românii pe Google, după aflarea ştirii despre acuzaţia de dopaj a Simonei Halep, dar şi ce sunt NATO, Schengen sau ROBOR. Totodată, NFT sau Metavers s-au mai aflat pe lista de întrebări.

Cele mai căutate rețeteÎn ceea ce priveşte reţetele culinare, cea mai populară în căutările românilor, în 2022, a fost negresa. Pe lista căutărilor, după reţete, regăsim preparate din topurile anilor anteriori, ca macarons, dar şi unele destul de inedite - aluat tempura sau de balmoş (mâncare ciobănească cu brânză şi mămăligă).

Anul acesta, românii au căutat pe motorul de căutare Google idei de cină, dar şi costume de Halloween sau de nume pentru Instagram.

Destinațiile de vacanțăÎn plus, vacanţele în Grecia şi Bulgaria - în varianta "All inclusive" - au fost cele mai populare în căutările de profil pe Google, în timp ce Tenerife, Croaţia, Egipt şi Albania au fost destinaţiile populare în căutările în funcţie de vacanţe. În acelaşi sens, pe listă se află şi locuri exotice, precum insulele Seychelles.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2022 au fost realizate folosind liste de căutări "trending", cu o creştere puternică în 2022 faţă de 2021, în perioada 1 ianuarie - 1 decembrie.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi. De asemenea, sunt utilizate instrumente interne care permit realizarea de analize complexe suplimentare.

Prin produse şi platforme, precum Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome şi YouTube, Google joacă un rol semnificativ în viaţa de zi cu zi a miliarde de oameni şi a devenit astfel una dintre cele mai cunoscute companii la nivel global. Google este o subsidiară a Alphabet Inc.

Articole similare

Weekend Festival. Concert la RADIO DCNews

Nu rata ”Weekend Festival Part 3” la Radio DCNews. 

Airbus va face anul acesta peste 13.000 de angajări

Grupul aeronautic european Airbus SE a anunţat că în...


Top citite
Captură foto YouTube podcast Horia Brenciu

Gina Pistol: Florin Călinescu nu m-a plăcut. De câte ori am frecat podelele si am spălat geamurile

Foto: Agerpres

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Ateneul Român

De ce Ateneul Român este rotund

Foto: Instagram/NetiSandu

Neti Sandu, agresată pe stradă, în văzul lumii: „A vrut să vadă dacă se smulge peruca”

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace / Foto: Facebook

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace

Denise Rifai, despre zvonurile legate de Dan Bittman: Este un bărbat minunat


Cele mai noi articole

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5 pașapoarte

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5...