Trei marinari, salvați de frunzele de palmier. Erau naufragiați în Pacific de o săptămână
Autor: Sonia Baciu
Data publicării:
Trei marinari, naufragiați pe o insulă pustie din Pacific, au fost salvați de mesajul scris cu frunze de palmier.

Trei marinari naufragiați pe o insulă pustie din Pacific au fost salvați ca în poveștile marinărești, cu ”strigătul de ajutor” scris pe nisip cu ce au avut la îndemână.

Astfel, în loc de S.O.S. (Save Our Souls), cei trei marinari au scris HELP (Ajutor) cu frunze de palmier, iar mesajul acestora a fost văzut de pilotul unui avion care trecea prin zonă, notează AFP, scrie Agerpres.

”Acest apel, HELP, trasat pe nisipul alb, acest act de ingeniozitate, a făcut posibilă ghidarea salvatorilor direct la locația lor”, a declarat Chelsea Garcia, coordonatoarea misiunii de căutare și salvare, potrivit unui comunicat al pazei de coastă americane.

Cei trei marinari erau blocați de peste o săptămână pe insula  Pikelot, o insulă minusculă nelocuită din Insulele Caroline, în mijlocul Pacificului, atașată Statelor Federate ale Microneziei.

Ei au fost reperați duminică de un avion care zbura deasupra zonei, iar ”echipajul a reușit să-i localizeze pe marinari și a parașutat un radio pentru a stabili comunicarea. Marinarii au confirmat că sunt sănătoși, că au acces la hrană și apă”, a detaliat comunicatul.

Cei trei ”și-au exprimat dorința de a obține ajutor pentru a se întoarce la Polowat”, o insuliță paradisiacă de unde plecaseră, la peste 100 de mile marine (peste 185 de kilometri), barca lor fiind avariată și inutilizabilă.

Marinarii experimentați, toți în vârstă de circa patruzeci de ani, au afirmat că navighează în mod regulat în aceste ape ale Pacificului, ei fiind aduși înapoi la punctul lor de plecare.

Articole similare

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...


Top citite
Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Sursa: captură Youtube Bloodstockfestivals

Piesa zilei: Devil don't cry (string quartet version) | KING 810

Sursa: Freepik

1 Mai în Capitală: Evenimente speciale și vreme perfectă pentru distracție. Idei de activități

Sursa: Freepik

Primăvara se colorează în ritmurile anilor '80 și '90: "Retro Nostalgia Music" îți aduce cea mai tare petrecere la Predeal

Sursa: Freepik

Schimbă mașina pe pantofii comozi! Calea Victoriei se transformă în zonă pietonală de Paște


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel