Trump a confirmat că vrea să redevină președintele Statelor Unite
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 15 iul 2022, 08:42
Trump pare hotărât să candieze.

Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald Trump, susține că a decis deja să candideze la președinție în 2024, dar nu știe exact încă când va da startul campaniei sale.

„În mintea mea, am luat deja acea decizie, așa că nimic altceva nu o mai poate schimba”, a spus Trump, afirmând că „dacă mă decid să candidez, voi câștiga”, a declarat fostul președinte al SUA, într-un interviu pentru  New York Magazine.

El a adăugat că încă nu s-a hotărât când să anunțe începutul campaniei electorale - înainte sau după alegerile de la jumătatea mandatului pentru Congres din toamna lui 2022.

"Să știe oamenii. Cred că mulți oameni nici nu ar candida dacă aș face-o, pentru că dacă te uiți la sondaje, ei nici măcar nu există. Asta e valabil pentru majoritatea. Și cred că dacă ar candida, ar primi o reacție negativă. Oamenii vor să candidez", a adăugat Trump.

Presa a  raportat anterior că Trump negociază cu potențiali donatori pentru a obține sprijin în viitoarele alegeri prezidențiale.

Pentru a participa la alegeri, cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite trebuie să obțină sprijinul Partidului său Republican. Cel mai recent sondaj realizat de The New York Times arată că jumătate dintre republicani nu îi susțin în prezent candidatura.

În același timp, cel mai apropiat aliat al lui Trump - guvernatorul Floridei Ron DeSantis - strânge doar un sfert din voturile necesare, potrivit unui sondaj al membrilor Partidului Republican.

Comportamentul lui Trump din 6 ianuarie 2021 pare să fi contribuit decisiv la slăbirea poziției sale, inclusiv în rândul unui mic, dar important segment de republicani care reprezenta baza candidaturii sale în cadrul alegerilor preliminare din Partidul Republican. 

Rețineți că, potrivit unui alt sondaj realizat de  The New York Times, 64% dintre susținătorii Partidului Democrat din SUA sunt împotriva participării actualului președinte, Joe Biden, la alegerile din 2024. Biden însuși nu a negat anterior că vrea să candideze pentru un al doilea mandat.

Articole similare

Top citite
Visarion Alexa

Profesor universitar, întrebare cheie în cazul preotului Visarion Alexa: M-a frapat un aspect

Nadine Voindrouh

Celebra Nadine: Am fost certată de compania de electricitate pentru că deși am scăzut cu 23% consumul electric nu e suficient

Șmecherie cu facturile uriașe la energie. Elena Cristian: Și eu am fost victimă. Este o încălcare a legii. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze imediat

Alexe

Marea greșeală în cazul preotului Visarion Alexa. Ce nu spune nimeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Foto: pexels, Mark Vegera

Oamenii de știință susțin că nu ar trebui să ucidem niciodată un păianjen în casa noastră. Iată de ce


Cele mai noi articole