”Trump era implorat de copiii și consilierii săi să liniștească mulțimea. El se uita la televizor”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Trump a fost motivat de „dorința lui egoistă de a rămâne la putere”, potrivit anchetei.

Fostul președinte american Donald Trump a urmărit revoltele din Capitoliu, de pe 6 ianuarie 2021, prin intermediul televiziunii de la Casa Albă, ignorându-și propriii copii și cei mai apropiați consilieri, care l-au implorat să-și calmeze susținătorii furioși, potrivit unei investigații a Congresului, relatează BBC.

- A decis să nu acționeze, a subliniat Adam Kinzinger, unul dintre cei doi republicani din comisia consituită de democrați.

În timpul audierii, s-a arătat că Trump nu a făcut niciun apel către poliție sau către personalul de securitate națională. El a fost motivat de „dorința lui egoistă de a rămâne la putere”, potrivit anchetei.

Joi seara, o comisie restrânsă a Camerei Reprezentanților a organizat cea de-a opta audiere a verii, menită să determine activitățile lui Donald Trump în cele 187 de minute de haos care au urmat pe 6 ianuarie 2021, când susținătorii săi au luat cu asalt Congresul.

Scopul comisiei este de a demonstra că Trump a acționat ilegal în încercarea de a anula rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020.

Fostul președinte Trump a urmărit reportajul Fox News despre revoltă, în timp ce se afla la Casa Albă, timp de mai bine de două ore și jumătate, se arată în anchetă.

- Cei mai apropiați consilieri l-au rugat să facă ceea ce se așteaptă de la fiecare președinte american. Fotograful-șef al Casei Albe a vrut să-i facă poza, dar i s-a spus că nu poate, a spus Elaine Luria , un reprezentant democrat din Virginia.

Au trecut mai bine de trei ore între sfârșitul discursului lui Trump adresat susținătorilor într-un parc de lângă Casa Albă și tweetul său în care le-a spus susținătorilor „să meargă acasă”.

- Duceți-vă acasă. Vă iubim, sunteți foarte speciali, le-a spus el susținătorilor săi.

Pe 6 ianuarie, un grup de susținători ai lui Trump i-a atacat fizic pe ofițerii de securitate de la Capitoliu și au vandalizat clădirea. Membrii Congresului s-au ascuns și s-au temut pentru viața lor, deoarece Trump a ales să „nu facă nimic”.

- Trump a decis să nu acționeze, a spus Kinzinger.

- Indiferent de înclinațiile tale politice, orice ai crede despre rezultatul alegerilor, trebuie să fim de acord asupra unui lucru: comportamentul lui Donald Trump din 6 ianuarie a fost o încălcare fără precedent a jurământului său pentru funcție și o nerespectare totală a datoriilor sale față de națiunea americană. Este o pată pe istoria americană, a spus republicanul.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă/Facebook

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel