Trump riscă până la 5 ani de închisoare pentru că a luat documente secrete de la Casa Albă
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 14 aug 2022, 13:26
Documentele clasificate au fost păstrate în conacul lui Trump și au fost găsite în timpul unei percheziții FBI.

FBI-ul îl suspectează pe fostul președinte american Donald Trump de obstrucționare a justiției și încălcare a Legii privind spionajul, iar acesta se poate confrunta cu închisoare sau amenzi, scrie publicația Politico

În timpul căutării, FBI a găsit la reședința lui Trump documente cu „informații despre președintele Franței” și documente marcate „TS/SCI”, ceea ce indică unul dintre cele mai înalte niveluri de documente clasificate. 

Biroul federal consideră că omul de afaceri ar fi încercat să distrugă documentele și a refuzat să returneze documentele de securitate națională.

Politicianul riscă până la cinci ani de închisoare, relatează BBC.

Potrivit The Wall Street Journal, pe 9 august, în timpul unei percheziții de câteva ore în proprietatea lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida, agenții FBI au confiscat 20 de cutii cu bunuri, fotografii și dosare cu documente, inclusiv 11 seturi de documente clasificate.

Suspect de încălcarea Legii privind spionajul

Mandatul arată că forțele federale de aplicare a legii îl investigau pe Trump pentru înlăturarea sau distrugerea înregistrărilor, obstrucționarea justiției și încălcarea Legii privind spionajul – fiind vizate infracțiuni conexe spionajului, cum ar fi refuzul de a returna documentele de securitate națională la cerere.

Dacă va fi găsit vinovat, Trump ar putea fi condamnat la închisoare.

Unele dintre documente erau marcate „top secret” și nu puteau fi păstrate decât în ​​instituții guvernamentale, cu un regim de securitate special. 

De asemenea, a fost găsită o notă scrisă de mână și un document de grațiere pentru fostul consilier al lui Trump, Roger Stone, care a fost condamnat în cazul amestecului Rusiei în alegerile din SUA pentru că a depus mărturie mincinoasă în Congres.

Agenții biroului căutau documente clasificate despre armele nucleare, scrie The Washington Post. În același timp, nu este dezvăluit ce documente sunt în discuție.

Avocații lui Trump au spus că, înainte de a părăsi biroul președintelui, acesta și-a folosit autoritatea și a declasificat toate documentele păstrate la el acasă.

Secretarul de presă al lui Trump, Taylor Budowicz, a anunțat că guvernul SUA „împrăștie minciuni și insinuări ca o armă împotriva principalului său oponent politic”, deoarece Trump urmărea să candideze la președinție în 2024. 

Casa Albă susține că nu știa despre pregătirea căutării, a informat The New York Times.

 

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.