Tu poți fi următoarea țintă! Ce se întâmplă dacă pui poze din vacanţă pe reţelele de socializare
Autor: Andrei Itu
Data actualizării:
Data publicării:
Peste un sfert dintre românii (27%) care locuiesc la bloc nu au perdele la geamuri sau au perdele transparente, prin care se poate vedea cu uşurinţă în casă, iar patru din zece persoane (43%) afirmă că postează poze din vacanţă pe Instagram sau pe Facebook, acestea fiind aspecte care pot creşte riscul de furt din locuinţă.

Conform rezultatelor unui sondaj derulat în cadrul campaniei 'Luna Asigurărilor de Locuinţe', iniţiată de APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, doar 10% dintre cei chestionaţi postează pe reţelele sociale fotografii sau filme în care sunt vizibile obiecte de valoare din casă, cum ar fi: televizoare telefoane, computere sau sisteme video.

De asemenea, 25% din totalul participanţilor la sondaj au declarat că lasă geamuri deschise atunci când pleacă de acasă, iar aproape 24% petrec mult timp plecaţi de acasă.

Datele sondajului de specialitate relevă faptul că, în general, românii sunt precauţi în ceea ce priveşte focul deschis, dar mai puţin îngrijoraţi atunci când vine vorba despre electrocasnice.

Astfel, 96% dintre respondenţi au declarat că nu lasă nesupravegheat un foc deschis (lumânări, aragaz, sobă), însă 23% obişnuiesc să lase electrocasnice pornite în momentul când pleacă de acasă (maşină de spălat, maşina de pâine, multicooker etc.) - fapt ce poate creşte riscul declanşării unui incendiu. În plus, aproape 6% dintre respondenţii care stau la bloc au recunoscut faptul că au în locuinţă instalaţii electrice care improvizate sau defecte.

Totodată, 27% dintre locuitorii de la bloc nu au perdele la geamuri sau au perdele transparente, prin care se poate vedea cu uşurinţă în casă - un aspect care poate creşte riscul de furt din locuinţă, în anumite cazuri, se menţionează în rezultatele cercetării.

Conform sondajului, din aceeaşi categorie de respondenţi, 18% susţin că lasă cada de baie să se umple cu apă în timp ce îşi văd de treburi prin casă. La sondajul lansat în cadrul campaniei naţionale de informare 'Luna Asigurărilor de Locuinţe' au participat 2.015 respondenţi, dintre care 67% femei.

Peste jumătate dintre participanţi locuiesc la bloc şi 44% la casă, în timp ce 67% sunt proprietari sau co-proprietari ai locuinţei în care stau, 25% locuiesc în casa familiei fără a fi proprietari, iar aproape 9% stau în chirie. În ceea ce priveşte vârsta participanţilor la sondaj, majoritatea au între 25 şi 55 de ani, 31% au între 35 - 45 de ani, 23% au între 26 - 34 de ani, şi 20%, între 46 - 55 de ani.

Sondajul s-a desfăşurat online, în perioada 21 - 31 octombrie 2022. Campania 'Luna Asigurărilor de Locuinţe' este iniţiată de APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor şi s-a desfăşurat cu sprijinul PAID România, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, FGA - Fondul de Garantare a Asiguraţilor şi UNSICAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România. 

Articole similare

Rugăciunea zilei de joi. Citește-o cu atenție!

Această rugăciune poate fi rostită în fiecare dimineață...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

Captura Facebook

Bunica Arianei Grande, în vârstă de 98 de ani, intră în istorie devenind cea mai în vârstă artistă inclusă în Billboard Hot 100

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani/Facebook

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel