Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr
Vineri, Donald Trump a împlinit...
Modelul modernizat a fost dezvoltat pe baza lecțiilor învățate în timpul bătăliilor anterioare împotriva forțelor ruse și a separatiștilor pro-ruși din regiunea Donbass, încă din 2014.
Portalul The War Zone a publicat un videoclip cu un MiG-29MU2, care a apărut pe rețelele de socializare cu ocazia Zilei Forțelor Aeriene Ucrainene, care este sărbătorită pe 7 august.
Aeronava modernizată este prezentată înarmată cu o pereche de rachete ghidate de radar R-27R și patru rachete ghidate de căldură R-73, iar filmarea se termină cu o versiune de antrenament de luptă cu două locuri a MiG care efectuează un zbor la joasă înălțime.
Deoarece, când forțele ruse au invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, programul de modernizare MiG-29MU2 era la început, doar o aeronavă a fost finalizată la acest standard, deși au existat speculații că și aceasta ar fi putut fi distrusă în atacurile rusești asupra instalației LDARZ din Lviv, unde a fost modernizată.
Photo of Ukrainian MiG-29 with Kh-29T (AS-14 KEDGE) TV-guided air-to-surface missile seems to indicate progress with fight test of the indigenous MiG-29MU2 upgrade. @DefenceU pic.twitter.com/TBG5mxR7j9
— Thomas Newdick (@CombatAir) April 9, 2020
LDARZ, deținută de stat, este singura companie capabilă să întrețină MiG-uri ucrainene.
Experții subliniază că imaginile unui MiG-29MU2 complet înarmat sugerează că aeronava, împreună cu restul avioanelor Ucrainei, este folosită în principal pentru apărarea aeriană, deși MiG-urile Forțelor Aeriene ucrainene au fost folosite ocazional pentru a ataca ținte terestre. Ceea ce distinge versiunea MU2 de celelalte aeronavem MIiG-29 este capacitatea sa de a ghida cu precizie muniții precum rachetele aer-sol ghidate de TV de tip Kh-29T și bombele ghidate de TV KAB-500Kr cu o greutate de 500 de kilograme.
#Ukraine: A rare look at a very clean Ukrainian MiG-29(MU1) jet fighter with very clear imagery of the standard UkrAF A2A loadout, which is used against both RuAF jets and cruise missiles.
— ???????? Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) August 7, 2022
We can see 4x R-73 and 2x R-27R AAMs, along with a centreline tank for improved range. pic.twitter.com/8NlYDirDZn
Trebuie amintit că weekendul trecut au existat informații că Ucraina a achiziționat rachete aer-sol antiradar de tip AGM-88 HARM , dar în prezent nu există informații oficiale care să indice că această rachetă super-rapidă pentru distrugerea țintelor terestre care emit unde radio a fost livrat în țara atacată. Analiștii, în schimb, subliniază că afișarea unui MiG actualizat optimizat pentru rachete similare și știrile despre apariția AGM-88 HARM pe câmpul de luptă este cel mai probabil o coincidență.
Rapoartele neconfirmate sugerează că primele avioane MiG-29 modernizate au început zborurile de testare la Lvov în cursul anului 2019, invazia rusă împiedicând planurile ucrainenilor ca aceste avioane să intre în dotarea Forțelor Aeriene Ucrainene în acest an. Trebuie spus că modernizarea la standardul MU2 a fost inițiată ca o continuare a actualizării anterioare, care a fost numită MU1, care a inclus o creștere a razei de căutare radar, compatibilitate cu rachete cu rază mai lungă de acțiune, cum ar fi R-27ER și instalarea de receptoare radio și GPS, conform standardelor NATO.
Presa de specialitate subliniază că înainte de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, 18 MiG-uri au fost modernizate la standardul MU1, iar cel puțin 11 din totalul de 50 de MiG-29 ucrainene, dintre toate versiunile, au fost distruse în luptele de până acum. Deși modernizarea la standardul MU2 se bazează pe actualizarea anterioară, cele mai recente versiuni sunt axate pe capabilitățile aer-sol și pe introducerea sistemelor de navigație, a noilor afișaje în carlingă și a rețelei de date.
Merită menționat că unele rapoarte recente sugerează că Ucraina a achiziționat cel puțin trei MiG-29 din Azerbaidjan pentru a-și consolida flota de luptă. Și anume, chiar înainte de începerea invaziei, Azerbaidjanul a început modernizarea „douăzeci și nouă” din Lviv, așa că există posibilitatea ca să fi preferat să le predea ucrainenilor pentru utilizare decât să înceapă procesul complicat de extragere a avioane din ţara sfâşiată de război.
Un alt beneficiu major al upgrade-urilor Ucrainei la MiG-urile sale este trecerea la un program de întreținere mai flexibil. Inițial, conform liniilor directoare care datează din epoca fostei Uniuni Sovietice, MiG-29 au fost revizuite la fiecare 200 de ore sau 24 de luni. Din cauza războiului din Donbass, versiunile MU1 au fost revizuite în funcție de stare, ceea ce a fost util pentru o flotă mică care se confrunta cu conflicte de mare intensitate.
Analiștii militari consideră că capacitățile aer-sol ale versiunii MU2 sunt, fără îndoială, de mare beneficiu Ucrainei, mai ales că forțele sale armate trec din ce în ce mai mult la contraofensivă, rămâne faptul că există o singură copie în acest standard. Având în vedere că în momentul de față nu există posibilități realiste de modernizare a altor aeronave de acest tip, precum și faptul că livrarea de „douăzeci și nouă” din țările membre NATO este „blocata”, deși Germania a livrat piese de schimb pentru MiG -29, Ucraina consideră că donarea avioanelor de luptă occidentale este o perspectivă mult mai realistă pentru a continua să reziste agresorului rus.
Vineri, Donald Trump a împlinit...
Dwayne "The Rock" Johnson se...
Vicepreşedintele Consiliului...
Traian Băsescu a spus dacă va candida la...
Pompierii giurgiuveni...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Papa Francisc, care a evitat în...