Un antrepenor oferă 400 de mii de euro angajaților săi ”pentru costul ridicat al vieții”
Autor: Elena Didilă
Data actualizării:
Data publicării:
Un ajutor concret pentru a face față acestei perioade grele, cu creșterea prețurilor și a facturilor: un salariu în plus pe contul curent al celor două sute de angajați ai săi. 

Alberto Bertone, șeful unei renumite companii de apă minerală, a decis să plătească un salariu în plus angajaților săi ”pentru costul ridicat al vieții”, acesta fiind de părere că: ”Trebuie să-ți plătești angajații, dar și să-i premiezi, sunt două lucruri diferite”, potrivit unui articol publicat de Today.

Astfel, Alberto Bertone, 56 de ani, președinte și CEO al companiei Fonti di Vinadio din Cuneo, Italia care operează în sectorul apei, a decis să abordeze costul ridicat al vieții.

Industriașul, recunoscut ca antreprenorul anului în 2010 în sectorul food & beverage, are ideile clare: ”Este un moment prost pentru toată lumea dar mai ales pentru cuplurile separate sau divorțate cu copii”.

Așa că Bertone a plătit în buzunarele muncitorilor săi în jur de 400 de mii de euro.

”Cred că statul ar trebui să taxeze toate companiile care dau salarii în plus, ca să putem da și mai mult”, adaugă el, în speranța că ceilalți colegi ai săi vor prelua exemplul.

Un salariu lunar suplimentar, așadar, pentru toți angajații Acqua Sant'Anna, pentru a ”oferi tuturor familiilor un ajutor concret pentru a face față acestei perioade dificile”, a fost ideea lui Bertone.

”Cele mai mari atuuri pe care le avem constau cu siguranță în angajați, iar cheltuielile consumatorilor au explodat. Sunt produse care costă de 5 sau 7 ori mai mult decât înainte dar muncitorii câștigă mereu aceiași bani. Trebuie să creștem salariul, altfel mai devreme sau mai târziu vor fi războaie civile. Trebuie să aducem puterea de cumpărare a angajatului la ce era înainte de aceste creșteri nebunești", a declarat antreprenorul italian.

"Sper că spunând-o public, o vor face și alții. Nu rezolvă problemele, dar este ceva. Ne costă între 700 de mii și 800 de mii de euro și angajații vor primi în total 400 de mii de euro. Vezi pe chipurile angajaților mei fericire iar acest lucru mă umple de bucurie. Mulți au venit să-mi vorbească despre problemele lor și să-mi mulțumească”, a mai spus acesta.

”Dacă ești antreprenor trebuie să știi să riști, așa că ce investiție este mai bună decât aceea care o faci în angajații tăi. Toată lumea ar trebui să o facă, începând cu cei care au foarte mulți angajați. Trebuie să plătești angajații, dar și să-i recompensezi, sunt două lucruri diferite".

Citește și:

Săptămâna de lucru de patru zile nu este eficientă în orice domeniu - iată la ce soluție s-a ajuns

În ultimii câțiva ani, săptămâna de lucru de patru zile a ocupat centrul atenției ca o posibilă modalitate de a îmbunătăți echilibrul și bunăstarea angajaților, mai ales că pandemia i-a făcut pe mulți să-și regândească prioritățile. În timp ce mulți îl consideră o alternativă revoluționară la rutina unei săptămâni de lucru de luni până vineri, pentru mulți alții s-a dovedit a fi o mare durere de cap.

Săptămâna de lucru de patru zile a fost testată pe scară largă în întreaga lume (deși nu toată lumea a avut șansa să o încerce) și chiar a fost adoptată permanent de mai multe companii din mai multe țări, după ce testele au arătat că săptămâna de lucru mai scurtă a îmbunătățit bunăstarea și fericirea angajaților, menținând, în același timp, același nivel de productivitate.

Săptămâna de lucru mai scurtă nu poate fi implementată în toate domeniile

Dar, în multe companii, săptămâna de lucru de patru zile s-a dovedit dificilă și chiar controversată. În unele industrii, este pur și simplu imposibil să iei liber începând de vineri, în timp ce în alte domenii în care lucrătorilor li se permitea un weekend de trei zile, timpul liber venea adesea după o săptămână mult mai epuizantă, deși mai scurtă, în care angajații trebuiau să muncească și mai mult decât de obicei pentru a compensa ziua ”pierdută”... mai mult AICI.

Articole similare

Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel