Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Alberto Bertone, șeful unei renumite companii de apă minerală, a decis să plătească un salariu în plus angajaților săi ”pentru costul ridicat al vieții”, acesta fiind de părere că: ”Trebuie să-ți plătești angajații, dar și să-i premiezi, sunt două lucruri diferite”, potrivit unui articol publicat de Today.
Astfel, Alberto Bertone, 56 de ani, președinte și CEO al companiei Fonti di Vinadio din Cuneo, Italia care operează în sectorul apei, a decis să abordeze costul ridicat al vieții.
Industriașul, recunoscut ca antreprenorul anului în 2010 în sectorul food & beverage, are ideile clare: ”Este un moment prost pentru toată lumea dar mai ales pentru cuplurile separate sau divorțate cu copii”.
Așa că Bertone a plătit în buzunarele muncitorilor săi în jur de 400 de mii de euro.
”Cred că statul ar trebui să taxeze toate companiile care dau salarii în plus, ca să putem da și mai mult”, adaugă el, în speranța că ceilalți colegi ai săi vor prelua exemplul.
Un salariu lunar suplimentar, așadar, pentru toți angajații Acqua Sant'Anna, pentru a ”oferi tuturor familiilor un ajutor concret pentru a face față acestei perioade dificile”, a fost ideea lui Bertone.
”Cele mai mari atuuri pe care le avem constau cu siguranță în angajați, iar cheltuielile consumatorilor au explodat. Sunt produse care costă de 5 sau 7 ori mai mult decât înainte dar muncitorii câștigă mereu aceiași bani. Trebuie să creștem salariul, altfel mai devreme sau mai târziu vor fi războaie civile. Trebuie să aducem puterea de cumpărare a angajatului la ce era înainte de aceste creșteri nebunești", a declarat antreprenorul italian.
"Sper că spunând-o public, o vor face și alții. Nu rezolvă problemele, dar este ceva. Ne costă între 700 de mii și 800 de mii de euro și angajații vor primi în total 400 de mii de euro. Vezi pe chipurile angajaților mei fericire iar acest lucru mă umple de bucurie. Mulți au venit să-mi vorbească despre problemele lor și să-mi mulțumească”, a mai spus acesta.
”Dacă ești antreprenor trebuie să știi să riști, așa că ce investiție este mai bună decât aceea care o faci în angajații tăi. Toată lumea ar trebui să o facă, începând cu cei care au foarte mulți angajați. Trebuie să plătești angajații, dar și să-i recompensezi, sunt două lucruri diferite".
Citește și:
În ultimii câțiva ani, săptămâna de lucru de patru zile a ocupat centrul atenției ca o posibilă modalitate de a îmbunătăți echilibrul și bunăstarea angajaților, mai ales că pandemia i-a făcut pe mulți să-și regândească prioritățile. În timp ce mulți îl consideră o alternativă revoluționară la rutina unei săptămâni de lucru de luni până vineri, pentru mulți alții s-a dovedit a fi o mare durere de cap.
Săptămâna de lucru de patru zile a fost testată pe scară largă în întreaga lume (deși nu toată lumea a avut șansa să o încerce) și chiar a fost adoptată permanent de mai multe companii din mai multe țări, după ce testele au arătat că săptămâna de lucru mai scurtă a îmbunătățit bunăstarea și fericirea angajaților, menținând, în același timp, același nivel de productivitate.
Săptămâna de lucru mai scurtă nu poate fi implementată în toate domeniile
Dar, în multe companii, săptămâna de lucru de patru zile s-a dovedit dificilă și chiar controversată. În unele industrii, este pur și simplu imposibil să iei liber începând de vineri, în timp ce în alte domenii în care lucrătorilor li se permitea un weekend de trei zile, timpul liber venea adesea după o săptămână mult mai epuizantă, deși mai scurtă, în care angajații trebuiau să muncească și mai mult decât de obicei pentru a compensa ziua ”pierdută”... mai mult AICI.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Furtuna Boris a luat mai multe...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...