Un fermier a apelat la roboți pentru a mulge vacile, din cauza deficitului de forță de muncă: Bovinele sunt mai fericite!
Autor: radiodcnews Team | Dată: 18 noi 2022, 10:36
Din cauza deficitului de forță de muncă, un fermier utilizează roboți pentru a mulge vacile.

Un fermier din Făgăraș disperat din cauza deficitului de forță de muncă din zootehnie a ajuns să apeleze la roboți pentru a își mulge vacile. Se pare că vacile sunt mai mulțumite de acest sistem de mulgere, dat fiind că producția a crescut în ferma lui Raul Gușeilă.

Pentru că au întâmpinat probleme în ceea ce privește forța de muncă, familia Guşeilă din Făgăraş, care deține sute de oi şi vaci, a luat decizia de a apela la roboţi de muls vacile. Această tehnologie a înlocuit peste jumătate din treaba per­sona­lu­lui care este din ce în ce mai greu de găsit. Investiţiile merg în conti­nua­re în această direcţie, pentru a re­du­ce la maximum dependenţa de capitalul uman.

„Deocamdată, ferma noastră se bazea­ză mai mult pe o agricultură convenţională. Folosim roboţi de muls, pentru că ştim că este o problemă mare cu forţa de muncă, mai ales în zootehnie. Roboţii de muls au salvat cam 50-60% din această problemă. Urmează să implementăm cât mai multe teh­nologii care să ne ajute în procesul de reducere a nevoii de personal“, a spus Raul Guşeilă, adminis­trator al Riagro Expe­rimental, potrivit dailybusiness.ro, citat e bizbrașov.

Vacile sunt mai fericite când sunt mulse de roboți

Compania Riagro Experimental, pe care o conduce, co­mer­cializează drone agricole, însă Raul Guşeilă a făcut referire la ferma părinţilor săi din Făgăraş, care cresc vaci şi oi, dar produc şi cereale. Acesta a explicat faptul că au cumpărat roboţi care să mulgă vacile – 150 la număr. Se pare că vacile sunt mai relaxate şi le-a crescut pro­ducţia de lapte. Acesta a menţionat anteri­or că au încercat să folosească roboţi şi pentru ovine, însă nu a funcţionat.

„În ferma noastră, lucrurile vor sta din ce în ce mai bine“, a precizat Guşeilă.

Acesta a observat că exită o tendință din ce în ce mai evidentă pentru digitalizare şi tehnologizare şi în alte ferme. Acesta a mai adăugat faptul că estimările de vânzări de drone pentru anul viitor sunt foarte bune, punând accentul pe faptul că dacă în 2021 a vândut o dronă, prog­no­za pentru anul viitor este de 100 – 150 de drone.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.