Un fermier dă în judecată Volkswagen: ”Mașinile poluează și distrug recoltele”
Autor: Elena Didilă
Data publicării:
Opriți vânzarea vehiculelor pe benzină cât mai curând posibil. Acesta este scopul unui fermier german care a dat în judecată Volkswagen acuzând-o că este coresponsabilă pentru schimbările climatice care îi distrug câmpurile.

Allhoff-Cramer, în vârstă de 62 de ani, spune că pagubele sunt cauzate de un sol mai uscat și de precipitații mai abundente, situații legate de emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă cauzate (și) de vehiculele pe benzină produse de producătorul auto de la Wolfsburg. 

În timpul primei audieri din mai, potrivit Associated Press ciatat de Agrifood, un tribunal regional din orașul Detmold, din vestul Germaniei, nu a acordat imediat credit acuzațiilor.

Prin urmare, judecătorii i-au cerut fermierului să ofere detalii suplimentare în sprijinul tezei sale. Săptămâna trecută, instanța a stabilit o nouă ședință pentru 3 februarie 2023. Împrejurarea a fost evaluată ca o mică victorie, în condițiile în care judecătorii nu au blocat eventualul proces cu o ”lipsă de procedură”.

”Pentru mine, acesta este un prim succes pentru că nu am fost refuzați în acest moment și nu trebuie să facem recurs”, a declarat Roda Verheyen, avocatul reclamantului.

De asemenea, cea care mai susține cazul este organizația globală de mediu Greenpeace, care este de părere că este prima dată când un producător de mașini ar putea fi obligat de către o instanță, pe baza conexiunilor climatice, să-și modifice practicile de afaceri pentru a preveni daunele aduse sănătății și proprietății sale. un reclamant.

Cu toate acestea, ziarul Frankfurter Allgemeine relatează că și alți producători de automobile se confruntă cu acuzații similare.

Reprezentanții Deutsche Umwelthilfe, o organizație germană de mediu, au dat în judecată BMW la München și Mercedes-Benz la Stuttgart.

Volkswagen a negat acuzațiile, subliniind progresele înregistrate în domeniul mobilității electrice. Într-o replică, avocații au mai susținut că utilizarea motoarelor cu ardere nu se află în sfera de influență a companiei, ci în cea a șoferilor care folosesc mijloacele acesteia, în condițiile în care doar aproximativ 1% din emisii provin din faza de producție. Ecologiștii, la rândul lor, susțin că apărarea se bazează pe argumente tipice scepticilor la schimbările climatice.

Uniunea Europeană a stabilit deja un termen limită pentru retragerea vânzării de vehicule cu motoare cu ardere. Este 2035, chiar dacă unele țări au cerut o amânare până în 2040.

Producătorul auto, care și-a subliniat efortul enorm de a se concentra pe vehiculele electrice în următorii ani, era convins că judecătorii lui Detmold vor respinge imediat cazul, dar nu a făcut-o.

Fermierul, la rândul său, s-a declarat dezamăgit de decizia instanței de a aștepta cinci luni înainte de a ține o nouă audiere. ”Criza climatică se adâncește și timpul se scurge”, a spus Allhoff-Cramer.

Citește și:

Al treilea fluviu ca mărime din lume aproape că a secat. Autoritățile au declarat cel mai înalt nivel de alertă

Râul Yangtze furnizează apă potabilă pentru peste 400 de milioane de cetățeni chinezi și este o cale navigabilă extrem de importantă.

Unele râuri din China - inclusiv părți ale fluviului Yangtze - s-au secat din cauza secetei record, care afectează negativ funcționarea hidrocentralelor și traficul fluvial, iar unele companii au fost nevoite să-și oprească operațiunile normale, scrie The Guardian.

Din cauza secetei de lungă durată care a afectat o mare parte a țării, a fost declanșată o alarmă, iar prognozele spun că valurile de căldură în zona dens populată de sud-vest a țării vor continua în cursul lunii septembrie.

Debitul redus de apă prin sistemul central hidroelectric al Chinei a cauzat probleme majore în provincia Sichuan, care utilizează aproximativ 80% din electricitate, provenită de la centralele hidroelectrice.

Duminică, guvernul acelei provincii a declarat cel mai înalt nivel de alertă din cauza situației „deosebit de dificile”, întrucât debitul de apă prin hidrocentrale a fost redus la jumătate. Între timp, cererea de energie electrică a crescut cu 25% în această vară.

Săptămâna trecută, provincia Sichuan a limitat furnizarea de energie electrică la mii de fabrici. Printre companiile care au suspendat temporar unele dintre operațiunile lor se numără Toyota, Foxconn și Tesla.

Duminică, South China Morning Post a raportat că planurile de reluare a producției în această săptămână au fost amânate din nou.

Citește mai mult AICI.

Articole similare

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Până la 16.000 de turişti ajung zilnic pe insula Capri...

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer

Jon Bon Jovi „nu a fost atât de impresionat” de „Livin'...


Top citite
Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer / Bon Jovi

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer

Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Elon Musk - Foto: Agerpres

Elon Musk, CEO-ul Tesla, dă startul unei călătorii surpriză la Beijing, potrivit unor surse


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

Această rugăciune poate fi rostită în Săptămâna...

pixel