Putin, pus la ZID de un general rus: Să renunţe la politica criminală și să-și dea DEMISIA! Rusia se află la limita SFÂRȘITULUI ca stat
Autor: Giorgiana Croitoru
Data actualizării:
Data publicării:
Un general rus îi cere demisia lui Putin dacă nu renunță la războiul cu Ucraina.

Generalul rus în rezervă Leonid Ivașov îi cere președintelui rus Vladimir Putin să își dea demisia dacă nu o să se preocupe de problemele reale ale Rusiei și nu va "renunța la politica criminală de provocare a unui război" în Ucraina, într-un apel adresat public și citat de Deutsche Welle în limba rusă.

Cine este Leonid Ivaşov

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), în prezent şeful unei asociaţii a ofiţerilor din întreaga Rusie, a adresat apelul său şefului statului şi poporului rus. Ivașov se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi ţara vecină.

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi Ucraina.

"Încercările de a face pe cineva prin ultimatumuri şi ameninţări cu recurgerea la forţă să iubească Federaţia Rusă şi conducerea rusă sunt lipsite de sens şi extrem de periculoase", se menţionează în apelul postat pe site-ul organizaţiei de ofiţeri încă din 31 ianuarie, dar care a intrat în atenţia mass-media abia duminică, 6 februarie, scrie Agerpres.

Utilizarea forţei militare va pune sub semnul întrebării însăşi existenţa Rusiei ca stat

 

Eventuala utilizare a forţei militare de către Moscova împotriva Kievului va pune sub semnul întrebării însăşi existenţa Rusiei ca stat, va învrăjbi pentru totdeauna popoarele celor două ţări şi va duce la moartea a zeci de mii de oameni, se menţionează în text, care afirmă că înrăutățirea tensiunilor legate de Ucraina "are un caracter artificial şi meschin pentru unele forţe", inclusiv din Federaţia Rusă.

Leonid Ivaşov, considerat de unii analişti apropiat de unele cercuri din cadrul Statului Major al armatei ruse, subliniază într-un apel că în acest caz, "Rusia se va confrunta cu sancţiuni extrem de severe şi se va transforma într-o ţară paria pe arena internaţională".

În textul intitulat "În ajunul războiului", generalul rus în rezervă spune că "Rusia (URSS) a fost forţată să ducă războaie (juste), când nu exista o altă opţiune". La ora actuală, în opinia sa, "ţara se află la limita încheierii istoriei sale".

"Să renunţe la politica criminală de provocare a unui război şi să-şi dea demisia!"

 

Liderul Adunării ofiţerilor din întreaga Rusie consideră că există ameninţări la adresa Federaţiei Ruse, dar că acestea nu sunt critice. Principala ameninţare pentru Rusia este de ordin intern, afirmă Leonid Ivaşov, care s-a exprimat în repetate rânduri de pe poziţii ultraconservatoare (naţional-patriotice), notează DW, citează digi24.ro.

Evocând nerecunoaşterea anexării Crimeii de către comunitatea internaţională, generalul apreciază că politica externă a Rusiei este falimentară, iar cea internă lipsită de atractivitate.

"Toate domeniile vitale, inclusiv demografia, sunt în degradare continuă. Cauzele sunt incapacitatea completă şi lipsa de profesionalism a sistemului de putere şi de administraţie, precum şi pasivitatea şi dezorganizarea societăţii", se mai menționează în text.

În numele ofiţerilor ruşi, generalul Leonid Ivaşov îi cere lui Putin "să renunţe la politica criminală de provocare a unui război şi să-şi dea demisia" și folosește termeni precum: "genocid împotriva ruşilor comis de Kiev", un mesaj utilizat frecvent de propaganda rusă.

Adunarea ofiţerilor din întreaga Rusie se poziţionează ca o "platformă independentă faţă de funcţionarii guvernamentali şi actuala conducere a Federaţiei Ruse", reunind ofiţeri activi şi în rezervă din cadrul armatei, forţelor de ordine şi instituţiilor militarizate.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...

pixel