Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Există pericolul ca agenții patogeni conservați în ghețari și în permafrost în perioada preistorică să intre din nou în circuitul naturii în urma topirii acestora. Fapt care reprezintă o amenințare pentru mediul înconjurător dar este, mai ales, un pericol pe scară largă pentru organismele gazdă ale acestor agenți patogeni, spun specialiștii, conform DPA.
Cercetători de la European Commission Joint Research Centre şi Universitatea Flinders din Australia au realizat experimente simulate în cadrul cărora agenţi patogeni din preistorie, reconstruiţi sub formă digitală, invadează comunităţi de organisme gazdă asemănătoare bacteriilor.
Cum vor afecta agenții patogeni viața pe Terra
Simulările computerizate au arătat că patogenii preistorici ar putea supravieţui şi evolua în lumea modernă, iar aproximativ 3% dintre ei pot să devină dominanţi în noul mediu de pe Terra.
Riscul constă în faptul că acești agenți patogeni pot dăuna mediului înconjurător dar, totodată, poate crea și anumite beneficii. Aproximativ 1% dintre aceste microorganisme au furnizat rezultate impredictibile, unii au cauzat moartea unei treimi dintre speciile gazdă, în timp ce alţii au sporit biodiversitatea cu până la 12% în comparaţie cu simulările în care "evadarea" lor nu a fost permisă.
Deşi 1% poate să pară un procent mic, "numărul mare" de microbi preistorici eliberaţi cu regularitate în comunităţile moderne înseamnă că astfel de epidemii reprezintă un pericol substanţial, a declarat principalul autor al studiului, cercetătorul Giovanni Strona.
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Un student la o universitate...