Un politician ce se apropie de vârsta de 100 de ani dorește să ocupe un fotoliu în Parlament
Autor: radiodcnews Team | Dată: 12 oct 2022, 15:52
Un politician în vârstă de 97 de ani dorește să ocupe din nou un fotoliu în Parlament. 

Fostul lider al Malaeziei, în vârstă de 97 de ani, Mahathir Mohamad, urmează să candideze pentru parlament la alegerile generale care se pregătesc în țară, dar rămâne rezervat cu privire la posibilitatea de a fi prim-ministru pentru a treia oară. Mahathir, care a fost internat la începutul acestui an cu o afecțiune cardiacă, a declarat marți că își va apăra locul reprezentativ din  Langkawi, o destinație turistică populară. Dar el a spus că alianța pe care o reprezintă, Gerakan Tanah Air (GTA) sau Mișcarea Patriei, nu a decis cine va fi prim-ministru dacă va câștiga alegerile, așteptate în noiembrie, scrie CNN.

„Noi (alianța) am luat o decizie. În Langkawi, candidatul va fi doctorul Mahathir Mohamad, nu în poziția de candidat pentru viitorul prim-ministru, ci doar pentru cea de deputat. Nu am decis cine va fi prim-ministru, deoarece candidatul pentru acest post este relevant doar dacă câștigăm”, a transmis partidul într-o conferință de presă.

A ocupat fotoliul de premier de două ori

Mahathir, care a fost externat de la spital luna trecută după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, a mai fost prim-ministru al Malaeziei de două ori înainte, primul său mandat durând 22 de ani până în 2003. A ieșit de la pensie în 2018 pentru a conduce coaliția sa de atunci – Pakatan Harapan sau Hope Alliance – care a câștigat cu o victorie șoc a alegerilor și a revenit la putere la vârsta de 92 de ani.

Acea victorie l-a vizut pe fostul protejat al lui Mahathir, Najib Razak, care a fost alungat din funcție și a pus capăt la șase decenii de guvernare de către partidul United Malays National Organization sau UMNO. Mahathir a spus că a fost rugat să acționeze după ce Najib a fost implicat în scandalul financiar de miliarde de dolari din jurul fondului de investiții de stat 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

De atunci, Najib a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru spălare de bani, abuz de putere și alte acuzații legate de scandal, dar rămâne o forță politică pe fondul speculațiilor că ar putea primi o grațiere regală.

Articole similare

Top citite
Captură foto YouTube podcast Horia Brenciu

Gina Pistol: Florin Călinescu nu m-a plăcut. De câte ori am frecat podelele si am spălat geamurile

Foto: Agerpres

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Ateneul Român

De ce Ateneul Român este rotund

Foto: Instagram/NetiSandu

Neti Sandu, agresată pe stradă, în văzul lumii: „A vrut să vadă dacă se smulge peruca”

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace / Foto: Facebook

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace

Denise Rifai, despre zvonurile legate de Dan Bittman: Este un bărbat minunat


Cele mai noi articole

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5 pașapoarte

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5...