Un utilizator perspicace de TikTok a descoperit un indiciu în epopeea SF „Interstellar” care schimbă semnificația întregului film
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Regizat de câștigătorul premiului Oscar, Christopher Nolan, filmul explorează teme diverse, de la fizica cuantică și găuri negre, până la moarte și călătorii în timp.

Avându-l pe Matthew McConaughey în rolul lui Joseph Cooper, care încearcă să se reunească cu fiica sa, Murphy, blockbuster-ul din 2014 a fost unul dintre cele mai profitabile filme ale anului la acea vreme. A strâns un cult de fani datorită teoriilor legate de semnificația sa și a coloanei sonore compuse de Hans Zimmer, scrie The Independent.

Cooper călătorește prin timp și spațiu pentru a se întoarce acasă la „Murph”, dar fanul lui Nolan, @Stark_Verse, crede că regizorul filmelor „Oppenheimer” și „Dark Knight” a lăsat un indiciu în film care dezvăluie sensul său profund.

„Tocmai am revăzut Interstellar și am observat ceea ce părea a fi o greșeală,” a început el. „Nu pot să nu văd asta.”

El a împărtășit fragmente din film care par să fie reutilizate. Primul este al unei aeronave la începutul filmului, când Cooper are secvența de vis cu prăbușirea, clipul fiind repetat o oră mai târziu, când echipajul său intră în atmosfera planetei Miller.

@stark_verse I noticed Interstellars „mistake“ and I can’t unsee it… Was this intentional or not?? #interstellar #christophernolan #movies #filmtok #fyp #foryou ♬ original sound - StarkVerse

„Deci, același filmuleț este folosit de două ori, în contexte complet diferite,” a explicat el. „Este exact același filmuleț și, la început, am crezut că este o simplă greșeală, dar apoi mi-am dat seama că este vorba de Christopher Nolan. Nolan nu ar folosi același material fără un scop, nu? Nu avea sens până nu am privit totul dintr-o altă perspectivă.”

Apoi a început să analizeze scena de deschidere care arată un accident, spunând „persoana din acel accident ar fi trebuit să moară realist, deci ce-ar fi dacă asta s-a întâmplat de fapt?”

Subliniind cum schimbă această teorie semnificația întregului film, el a spus: „Ce-ar fi dacă Cooper a murit de fapt în acel accident chiar la începutul filmului?

„De obicei, resping teoriile despre moartea lui Cooper, dar am continuat să urmăresc filmul cu această teorie în minte și, Oh, Doamne, schimbă totul.”

TikToker-ul a sugerat că tot ce urmează reflectă „călătoria lui Cooper în viața de apoi”.

Secvența de vis cu prăbușirea ar conține cheia secretului filmului (TikTok/Stark_Verse/Paramount/Interstellar)
„Nu poate rămâne pe Pământ, trebuie să plece, misiunea Lazarus sugerează moartea lui Cooper și călătoria sa în necunoscut. Pe Endurance [numele navei pe care o pilotează Cooper], echipajul se referă mereu la „Somnul cel Mare”, care este o metaforă clară a morții.

„Apoi dialogul, cuvintele pe care le spun copiii lui, sună atât de mult ca niște gânduri private pe care le-ar avea o persoană despre un părinte care a suferit o moarte accidentală și prematură.”

Explorând mai profund cum această teorie este susținută și este evidentă pe tot parcursul filmului până la concluzia sa, el a continuat: „Când Cooper este în fața lui Gargantua, Tars îi spune, „Ne vedem pe cealaltă parte, Coop”.

„Doctorul Mann îi spune lui Cooper că chiar înainte să mori, îți vezi copiii, și după ce Cooper traversează orizontul evenimentelor lui Gargantua, simbolizând tranziția finală, o vede pe Murph în Tesseract și când Murph este pe patul de moarte, el este acolo să o întâmpine de cealaltă parte.

„Întotdeauna am considerat ciudat că, atunci când intră în camera plină de oameni, nimeni nu pare să-l observe sau să-l recunoască pe Cooper, este aproape ca și cum ar fi o fantomă.”

@Stark_Verse l-a lăudat pe eroul său, spunând: „Asta este lucrul cu aceste filme ale lui Nolan. Au sens în atât de multe straturi diferite, poți să decojești stratul științific și are sens în știință și poți să decojești aceeași scenă filosofic și are sens și apoi aplici același lucru spiritual și are sens. Pur și simplu nu pot să nu văd asta.”

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel