Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Domeniile schiabile sunt deschise, deşi mai toate ţările din Vest au înăsprit condiţiile de călătorie.
Austria e principala destinaţie de schi pentru români. În 2019, chiar înainte de pandemie, 370.000 de români au mers la schi în Austria, scrie mediafax.
Apoi, rând pe rând, staţiunile au fost închise. La finalul acestui an, Austria a intrat iar în lockdown, dar pe 12 decembrie staţiunile de schi s-au redeschis. În Tirol, Vorarlberg şi Burgenland. E obligatoriu să fii vaccinat sau să fi trecut recent prin boală ca să poţi merge în staţiuni. Pentru copii e necesar testul PCR nu mai vechi de 48 de ore sau dovada că au trecut recent prin boală.
În Ischgl, una dintre cele mai căutate şi scumpe staţiuni de schi din Austria, pentru perioada Crăciunului, cazarea, de persoană, pentru 7 nopţi pleacă de la 400 euro, în varianta cea mai ieftină, la pensiune.
La hotelurile din Ischgl, cel mai mic tarif e de 700 euro/ 7 nopţi/persoană.
Italia a introdus carantina de 5 zile pentru cei nevaccinaţi, iar Franţa a închis graniţele pentru cei care vin din Marea Britanie, acolo unde numărul cazurilor de îmbolnăvire cu tulpina Omicron este într-o creştere explozivă. Cu toate restricţiile şi regulile stricte, staţiunile de schi din Alpii italieni sunt la fel de pline ca înainte de pandemie. Spre deosebire de Austria, Italia acceptă certificatul verde Covid şi pe baza unui test negativ. Dar, certificatul e obligatoriu ca să intri în hoteluri, restaurante şi pe domeniul schiabil. Deocamdată, Elveţia, care şi-a deschis staţiunile şi anul trecut, nu cere certificatul COVID pentru urcarea cu telecabinele şi gondole, dar este obligatoriu la intrarea în restaurante, barruri şi hoteluri, iar poliţia face periodic controale pentru a vedea dacă regulile sunt respectate.
În staţiunile de schi din Italia, din Alpi, populaţia locală e vaccinată cu cel puţin o doză în proporţie de peste 70%. Sub media naţională de peste 80%. Zilele acestea, în toate oraşele mari din Italia, doza booster se face pe bază de programare, iar cozile sunt luni, sunt deja liste de aşteptare. În Florenţa, spre exemplu, cei care vor să facă a treia doză acum, găsesc locuri disponibile abia după 3 ianuarie. Cu tot cu programare, la cele mai multe centre de vaccinare sunt cozi.
În funcţie de evoluţia îmbolnăvirilor, local, pot fi introduse reguli noi, chiar mai aspre decât cele impuse la nivel naţional. În staţiunile de schi, Italia ar putea să renunţe la certificatul verde şi pe baza testelor negative şi să cearaă, obligatoriu, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.
ȘASE remedii simple care previn bolile cronice de rinichi. STUDIU
Dar, una peste alta, momentan, în Europa se schiază şi poţi să îţi planifici o vacanţă de Crăciun sau Anul Nou. Cu gândul că lucrurile, în doar câteva zile, s-ar putea schimba radical.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Furtuna Boris a luat mai multe...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...
Încoronarea regelui Charles al...