Untold 2022. A început nebunia la Cluj. Imaginile din prima zi din oraș
Autor: Andrei Itu
Data actualizării:
Data publicării:
Joi, 4 august 2022, este prima zi a festivalului Untold 2022, iar acest fapt se vede și se aude la fiecare pas pe străzile Clujului.

Oriunde întorci capul auzi vorbindu-se în engleză, spaniolă, chineză, franceză și în alte limbi internaționale datorită afluxului mare de turiști străini care vin la festival și nu numai. Și români din alte județe au ajuns zilele acestea la Cluj-Napoca, lucru observat și în trafic. 

Deși suntem la începutul lunii august, o lună de vară, de concedii, în care studenții și elevii sunt în vacanță, traficul din Cluj arată precum... o zi ”normală”, adică bară la bară. Mai mult, trotuarele au fost luate cu asalt de zeci de mii de oameni care se îndreaptă spre Parcul Central, către porțile de acces.

Organizatorii spun că în această vară așteaptă un număr record de festivalieri, ca la ediția aniversară din anul 2019, când 372.000 de oameni au pășit la Untold în cele 4 zile și 4 nopți de festival.

Untold 2022 va fi deschis oficial cu o ceremonie pe Cluj Arena, care va marca o premieră pentru România: un show unic al germanului Claptone. Artistul va fi înconjurat de 100 de dansatori şi animatori într-un spectacol de bal mascat şi mii de măşti vor fi oferite fanilor.

Fanii vor fi invitaţi să combine realul cu imaginarul şi să intre într-un nou univers. "Temple of Luna" este tema Untold 2022 şi va fi prezentată pe mainstage, prin decorul și lumini speciale, conţinut video şi momente unice, spun organizatorii.

De asemenea, nici autoritățile nu se lasă mai prejos. Spre deosebire de alte zile, se pot observa mai mulți oameni care mătură bulevardele și aspiră frunzele uscate de pe trotuare, mașini care spală mai des străzile sau, poate, doar le udă, din cauza temperaturilor ridicate.

Oricum, străzile Clujului sunt curate, dar acum pare că se face un exces de zel, astfel încât să nu fie niciun gram de praf sau o hârtie aruncată aiurea pe trotuare la început de festival.

Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, însă organizat în oraș, nu în afara lui, precum mai celebrul Tomorrowland

Untold este unul dintre cele mai mari festivaluri din lume şi în 2022 a fost plasat pe locul 5 în top festivaluri mondiale, potrivit companiei Viberate.

Cu toate acestea, este organizat în oraș, în Parcul Central și pe Stadionul Cluj Arena, spre deosebire de alte festivaluri asemănătoare, precum Tomorrowland, care se desfășoară în Belgia încă din anul 2005, dar la 16 km sud de Antwerp și 30 km nord de Bruxelles.

 

Doi polonezi care voiau să ajungă la festivalul UNTOLD din Cluj, descoperiți la frontieră cu zeci de tablete de substanţe interzise, tuburi cu gaz lacrimogen şi cu veste anti-înjunghiere

Amintim faptul că poliţiştii de frontieră de la Petea au descoperit, miercuri, doi cetăţeni polonezi care veneau la festivalul de muzică din judeţul Cluj şi aveau în bagaje mai multe zeci de tablete de substanţe interzise, precum şi tuburi cu gaz lacrimogen şi veste anti-înjunghiere, informează un comunicat de presă transmis de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"Cei doi, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetăţean polonez, însoţit de un conaţional, în vârstă de 28 de ani, călătoreau din Polonia, iar în baza analizei de risc, au fost selectaţi în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu câinele poliţist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanţe interzise: 13 flacoane - testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripţia Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripţia Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripţia Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripţia Ashwa - Gandha, două veste anti-înjunghiere şi trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj", precizează sursa citată.

Celor doi cetăţeni polonezi le-a fost întocmit dosar penal de către poliţişti având în vedere că substanţele active din produsele descoperite se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, se arată în comunicat.

Poliţia de Frontieră mai menţionează că în această perioadă sunt derulate acţiuni preventive în sistem integrat în punctele de frontieră din vestul ţării - judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, în contextul desfăşurării festivalului de muzica UNTOLD, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj-Napoca. La acţiuni participă şi poliţişti de la structurile de prevenire ale IPJ şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, care informează călătorii cu privire la riscurile privind traficul şi consumul de droguri.

De asemenea, cu ajutorul codului QR pus la dispoziţie de specialiştii antidrog, persoanele care au intrat în ţară au putut accesa site-ul www.infodrog.ro, care conţine informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor care trebuie acordate în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri.

Articole similare

Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic

Paștele Catolic pică pe 31 martie 2024. Data diferă de...

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic

Paștele Catolic pică pe 31 martie 2024. Data diferă de...

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel