Ursula von der Leyen aduce un omagiu lui David Sassoli: ”O zi tristă pentru Europa / A fost un om de mare credință”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele Comisiei UE: „A fost un pro-european convins, un democrat sincer și un om bun”, a declarat șefa Executivului Uniunii.

Șefa Comisiei a amintit, într-o intervenție video, că David Sassoli a fost un apărător devotat și onest al valorilor europene, în care a crezut cu tărie până la moartea sa. 

"Este o zi tristă pentru Europa”, a început von der Leyen, vorbind în limba italiană. ”Astăzi Uniunea noastră pierde un pro-european convins, un democrat sincer și un om bun. David Sassoli a fost un om de mare credință și cu convingeri puternice. Toată lumea îi iubea zâmbetul și curtoazia, bunătatea lui. A știut cum să lupte pentru ceea ce credea.

În 1989 a fost printre tinerii europeni de la Berlin când a căzut Zidul și de atunci a fost de partea democrației și a Europei unite. În mai bine de un deceniu de activitate în slujba Parlamentului European a apărat Uniunea noastră și valorile Uniunii noastre dar era convins că Europa trebuie să se străduiască să facă mai mult, își dorea o Europă mai aproape de cetățeni, mai fidelă valorilor sale. Îmi voi aminti de el în postura de campion al justiției și solidarității, și ca un prieten drag”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Pneumonie cauzată de Legionella 

David Sassoli a murit la vârsta de 65 de ani. Președintele Parlamentului European a fost internat cu o disfuncție gravă a sistemului imunitar. 

În urmă cu șase luni, Sassoli fusese lovit de o pneumonie cauzată de Legionella (o bacterie care se transmite prin aerosoli sau prin aspirarea de apă contaminată), dar părea că și-a revenit, iar spre finalul anului trecut a ieșit public pentru a nega orice legătură între boală și Covid, sau vaccin.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, boala a recidivat, Sassoli fiind spitalizat la Aviano. Abia în acel moment, fizicul lui Sassoli a început să cedeze. 

În trecut, Sassoli a suferit de mielom, o formă de cancer de sânge.

Citește și: Omicron ar putea genera variante de COVID-19 mai periculoase. ”Eclipsează aproape tot ce am văzut până în prezent”

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Foto: Agerpres

Gioconda a lui Leonardo da Vinci, celebra Mona Lisa, ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere, anunță președinta muzeului Luvru

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

China, pregătită să lanseze sonda lunară Chang'e 6. Obiectivul este colectarea de probe de pe partea întunecată a Lunii

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Doi urși panda gigant ajung în SUA din China. Cooperare pentru protecția speciei

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Rugăciuni pentru ziua de Florii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete/Instagram

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Blink-182 anunță noul turneu în America de Nord

Blink-182 au anunțat noi date ale turneului din 2024 în...

pixel