Ursula von der Leyen spune că UE are o "responsabilitate specială" faţă de Ucraina
Autor: radiodcnews Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ursula von der Leyen a declarat că Uniunea Europeană are o "responsabilitate specială" faţă de Ucraina.

Uniunea Europeană are o "responsabilitate specială" faţă de Ucraina pe termen lung, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei de la Londra, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Acest lucru este pentru nevoile imediate ale Ucrainei. Dar să vorbim despre viitor. Cred că Uniunea Europeană are o responsabilitate specială", a declarat Ursula von der Leyen în discursul susţinut la Londra.

"Ucrainenii ne spun că atunci când îşi imaginează viitorul, văd steagul Europei fluturând deasupra oraşelor lor. Şi nu am nicio îndoială că Ucraina va fi parte din Uniunea noastră", a adăugat ea.

Aderarea Ucrainei la UE



La rândul său, ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a subliniat în intervenţia ei necesitatea de a lega reconstrucţia Ucrainei de procesul de aderare la Uniunea Europeană.

"Sunt convinsă că trebuie să legăm în continuare reconstrucţia Ucrainei şi procesul de aderare la UE. Scopul nostru este să ajutăm la reconstrucţia unei Ucraine care este pregătită pentru UE", a afirmat şefa diplomaţiei germane la eveniment.

Reamintim că Marea Britanie organizează o conferință despre reconstrucția Ucrainei, cu angajamentul de a debloca împrumuturile Băncii Mondiale în valoare de 3 miliarde de dolari pentru a ajuta la reconstrucția țării, chiar dacă războiul Rusiei continuă.

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, i-a întâmpinat la Londra pe mai mulți demnitari și diplomați, inclusiv pe prim-ministrul Ucrainei, pe președintele Comisiei Europene și pe secretarul de stat al SUA, precum și pe reprezentanți ai companiilor și organizațiilor internaționale. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, este așteptat să se adreseze delegaților virtual. Conferința a început miercuri dimineața și durează două zile.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Instagram

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Eminem

Eminem anunță un nou album și declară 'The Death of Slim Shady'

Sursă foto: Freepik

Poate iaurtul să reducă riscul de diabet? Iată ce spun experții

Captura Youtube

Oana Radu a vorbit despre declinul său din muzică: După Vocea României a venit un val și m-a dărâmat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Musaca de post. Rețeta delicioasă

 Foto: Facebook The Family Royal

Palatul Buckingham actualizează în mod regulat planurile de înmormântare. Ce se întâmplă cu Regele Charles


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zendaya ar putea reveni în industria muzicală „într-o zi"

Zendaya a vorbit despre revenirea ei în industria...

pixel