Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi caniculare pe parcursul următoarelor două săptămâni (20 iunie - 3 iulie), în toată țara.
De asemenea, probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată, arată ANM.
”Există semnale că această vară va fi una foarte călduroasă, în mare parte a Europei. Vedem că a început foarte de timpuriu, cu valuri de caniculă. Este posibil să continuăm în același scenariu”, explică și meteorologul Florinela Georgescu, într-o intervenție la Digi24.
În Muntenia, în intervalul 20 - 26 iunie, deşi valorile termice diurne vor fi variabile, cu medii între 30 şi 34 de grade, vor caracteriza o vreme călduroasă în zona de câmpie. Din 26 iunie, mediile maximelor se vor păstra relativ constante, la 33 - 34 de grade. Minimele vor porni de la valori mediate regional de 14 - 16 grade şi vor ajunge la 17 - 19 grade până în 27 iunie, apoi se vor menţine la valori apropiate pe toată perioada de prognoză. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în 21 şi 23 iunie şi, din nou, între 26 şi 30 iunie.
În Oltenia, vremea va fi călduroasă la câmpie în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor avea variaţii între 30 şi 34 de grade, cu cele mai scăzute valori în 20 şi 23 iunie. Minimele termice vor fi în creştere treptată în prima săptămână, de la medii de 14 grade la 18 grade, apoi se vor menţine în jurul acestor valori până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în 23 iunie şi pe 28 iunie.
La munte, regimul termic diurn va avea variaţii mai ales în prima săptămână de prognoză, cu medii de 18 grade până la 22 de grade, după care se va menţine relativ staţionar, la valori mediate de 20 de grade. Minimele nocturne vor fi, în medie, de 6 grade în 22 iunie, iar apoi se vor situa între 10 şi 12 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor manifesta cu precădere după-amiaza şi cu caracter local.
În Banat, în prima săptămână, valorile termice dirune vor fi de 30 - 33 de grade, mediat regional (cele mai mari valori se vor înregistra în zilele de 20, 25, 26 şi 27 iunie). Ulterior datei de 27 iunie, variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel încât, mediat regional, maximele se vor situa în jurul a 32 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 20 - 24 iunie de valori cuprinse între 14 şi 17 grade, în medie. În perioada 25 -29 iunie, minimele se vor situa în jurul a 18 grade, apoi până la sfârşitul intervalului vor coborî uşor spre 16 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în data de 22 iunie.
În Transilvania, în intervalul 20 - 23 iunie, maximele vor fi cuprinse între 26 şi 30 de grade, mediat regional, apoi vremea se va încălzi urmând ca, în zilele de 25 şi 26 iunie, media maximelor să urce spre 32 de grade. Ulterior zilei de 26 iunie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor fi de 13 - 14 grade, mediat regional în primele nopţi, după care vor scădea spre 8 grade în 22 iunie. Din 22 iunie, media minimelor va creşte treptat până spre 16 grade, în 28 iunie, apoi variaţiile vor fi nesemnificative, urmând ca, până la sfârşitul intervalului, să se atingă 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 23 iunie, apoi în intervalul 25 iunie - 3 iulie.
În Maramureş, pornind de la 32 de grade, în medie, în prima zi a intervalului, maximele vor coborî spre 26 - 27 de grade, în perioada 21 - 23 iunie, apoi vor creşte spre 31 - 32 de grade, în perioada 24 - 26 iunie. Ulterior şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile vor fi nesemnificative, astfel încât maximele se vor situa în medie în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor fi de 14 - 16 grade, mediat regional în primele nopţi, după care vor scădea spre 10 grade în 22 iunie, pentru ca apoi să crească spre valori în jurul a 16 grade în 26 iunie. După data de 26 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile vor fi nesemnificative, media minimelor situându-se în jurul a 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mare în intervalul 25 iunie - 3 iulie.
În Moldova, media regională a maximelor va coborî de la 32 de grade, în prima zi a intervalului, spre 26 de grade în 22 iunie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media maximelor va atinge din nou 32 de grade în zilele de 25 şi 26 iunie. În a doua săptămână de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele, de 14 - 16 grade, mediat regional în primele nopţi vor scădea spre 12 grade, în data de 22 iunie, apoi vor creşte treptat până spre 17 - 18 grade (în perioada 26 - 29 iunie). După data de 29 iunie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile nu vor fi notabile, astfel încât în medie se vor atinge valori minime de 16 - 17 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 26 - 30 iunie.
În Dobrogea, în prima săptămână din interval, vremea va fi călduroasă local în zona continentală, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor fi de 26 - 29 de grade, cu cele mai mici valori în zilele de 20, 22 şi 23 iunie. Ulterior, regimul termic nu va avea variaţii semnificative şi se va menţine la medii de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere treptata până în 26 iunie, de la valori medii de 16 grade până spre 19 grade, iar după această dată, vor fi relativ constante. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată în intervalul 23 - 28 iunie, însă acestea se vor manifesta doar pe suprafeţe mici şi cu precădere după-amiaza.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Furtuna Boris a luat mai multe...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...