Val Vâlcu: Să ne uităm pe ce prime stau directorii la Romgaz. Decât să faci investiții, e mai ușor încasezi când se învârte contorul ca nebunul
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Val Vâlcu a discutat despre criza gazelor, dar și despre încercările Moscovei de a manipula opinia publică europeană.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat situația în care se găsește România, din punct de vedere al crizei gazelor.

Acesta remarcă faptul că statul român stă pe un depozit uriaș de gaze, descoperit în județul Buzău, dar nu face nimic pentru a începe lucrările de forare.

”PNL nu a pus reflectorul pe măsura aberantă de a crește impozitele și taxele în criză. 

PNL are ministerul economiei și PSD tot arată cu degetul. E drept, a găsit și ce arăta, dar haideți să ne uităm un pic nu doar la ministere. Ok, este o problemă cu prețul gazului, dar principala problemă este să ai gaz.

Iată, Radu Popa spunea alaltăieri la DCNews că ai cel mai mare zăcământ de gaze onshore, pe uscat, la Caragele, și nu a fost dusă nici măcar prima țeavă să se foreze acolo.

Hai, să ne uităm pe ce salarii, pe ce venituri, pe ce prime stau directorii de la Romgaz, care ar au interes să-și ia bonus dacă veniturile companiei sunt mai mari. Așa, să te organizezi tu - foraje, toate investițiile necesare, e greu, e bătaie de cap. Nu, mai bine stai tu frumos și încasezi că se învârte contorul ăla ca nebunul?”, se întreabă jurnalistul.

”Moscova vrea să ne dezbine”

În spațiul public a apărut o hartă a Ucrainei, emanată, probabil, de la unul din laboratoarele de dezinformare ale Kremlinului. Ucraina, în concepția autorilor hărții, ar rămâne doar o zonă, restrânsă în jurul capitalei Kiev, în timp ce restul teritoriului ar urma să fie împărțit între Rusia, Polonia, România și Ungaria.

În contextul în care traversăm o situație extrem de complicată, cu provocări și dezinformări, venite din partea Federației Ruse, care au o virulență deosebită, Val Vâlcu mai arată că politica Moscovei se axează pe principiul dezbinării, încercând să creeze cât mai multe fracturi in societatea occidentală.

”Asta e intenția - să dividă societatea, cum au făcut și cu vaccinul, și cu masca, și cu centralele nucleare. În acest ultim caz, s-au bătut ecologiștii să le închidă în Germania și au și reușit, cu verzii care au venit la putere. Franța - 75% energie nucleară, Germania anul ăsta trebuia să le închidă pe toate, acum le deschide pe cele pe cărbuni. Aceeași politică rusă a fost și cu biotehnologia. Deci, găsești propagandiști, oameni care speculează temerile populației”

Articole similare

Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel