Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
În unele zone din Franţa, temperaturile au scăzut şi cu 20 de grade, iar în nordul ţării, ca şi în Belgia, sunt anunţate furtuni şi ploi torenţiale.
Incendiile de vegetaţie continuă însă să facă ravagii pe continent. În provincia franceză Gironde, din sud-vest, au fost evacuate aproape 38.000 de persoane, iar pagubele sunt semnificative. Preşedintele Macron este aşteptat după-amiază în regiune pentru a-i încuraja pe pompieri.
În acest timp, în nordul Atenei au fost raportate 39 de focare într-un interval de doar 24 de ore. Focul scăpat de sub control a făcut necesară intervenţia armatei, relatează Rador.
Specialistul ANM Gabriela Băncilă arată că în următoarea săptămână ne vom confrunta cu temperaturi extreme.
”Vorbim despre temperaturi foarte ridicate atât ziua, cât și în cursul nopților, când valorile termice nu vor coborî sub 20-23 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Din estimările pe care le avem până în prezent, este posibil ca acest val de căldură să continue și pe parcursul săptămânii viitoare pentru anumite zone din țară”, arată meteorologul.
”Temperaturile de 40 de grade la umbră, la 2 metri deasupra solului, în directa bătaie a soarelui și în apropiere de un sol neacoperit de vegetație, pot merge spre 45, chiar și peste 50 de grade”, explică specialistul, la Digi24.
În Germania şi Belgia au fost emise avertismente meteorologice, în contextul în care valul de căldură se deplasează spre nordul şi estul Europei. Temperaturile scad în Marea Britanie, Franţa şi Spania, dar incendiile de vegetaţie continuă să pună în pericol aşezările umane de pe continent.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va vizita miercuri regiunea Gironde, cea mai grav afectată din sud-estul ţării. Preşedintele Macron a cerut, în cadrul unei întâlniri cu şefii securităţii, dinaintea vizitei în Gironde, întărirea capacitatăţii naţionale de a gestiona viitoare incendii din această vară.
Vremea mai răcoroasă a revenit în Marea Britanie şi Franţa după două zile în care s-au înregistrat temperaturi record în mai multe regiuni. Valul de caniculă se îndreaptă acum spre nordul şi estul Europei. Corespondentul BBC transmite că incendiile de vegetaţie şi pădure continuă să facă ravagii pe continent. Pagubele sunt semnificative în Franţa, unde zeci de mii de hectare au fost mistuite, iar zeci de mii de oameni au fost evacuaţi. În nordul Atenei, autorităţile elene au raportat 39 de incendii de vegetaţie într-un interval de doar 24 de ore. Valurile de caniculă sunt raportate tot mai frecvent, devin mai grave şi provoacă temperaturi cu care unele ţări nu s-au mai întâlnit vreeodată.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...