”Vedem începutul sfârșitului Federației Ruse. Vor pierde”. Ben Hodges, fost șef al trupelor SUA în Europa: Poate e timpul ca Ucraina și Moldova să rezolve ”problema transnistreană”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul comandant al forțelor americane în Europa, Ben Hodges, consideră că poate a sosit momentul ca Moldova și Ucraina să rezolve împreună problema transnistreană.

Generalul în retragere al Armatei SUA și fost comandant al Armatei SUA în Europa, Ben Hodges, consideră că ar putea fi „timpul ca Ucraina și Moldova să rezolve problema transnistreană”.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că „orice acțiuni care vor reprezenta o amenințare” pentru armata rusă din Transnistria ocupată, vor fi considerate de Kremlinul  drept  ”un atac”, reluând, de asemenea, binecunoscutul clișeu propagandistic legat de presupusa ”rusofobie” și influența Occidentului asupra Moldovei.

”Poate că a venit momentul ca Ucraina și Moldova să rezolve problema transnistreană. Kremlinul nu se poate opune acum. Chiar vor locuitorii din Transnistria să fie înlănțuiți de cadavrul care este acum Federația Rusă? Există speranță pentru un viitor luminos pentru ei?” se întreabă Hodges, în mesajul postat pe Twitter.

Lavrov, conform retoricii sale obișnuite, a acuzat Chișinăul că ar fi „insuflat rusofobia” în Moldova.

Ulterior, generalul Ben Hodges a postat un nou mesaj, în care face un pronostic dur pentru Federația Rusă:

”Cred că obiectivele de război ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă „deimperializarea” Rusiei. Mi se pare că vedem începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată astăzi. Trebuie să fim pregătiți pentru asta...nu am fost pregătiți pentru sfârșitul URSS”.

Hodges se declară șocat de starea deplorabilă în care se prezintă armata rusă: ”Am fost surprins de cât de depășite sunt forțele ruse. Toți indicatorii arată lipsa disciplinei și a dorinței de a lupta. Vor pierde”, conchide generalul.

Ocupanții au suspendat „referendumul” din cauza contraofensivei ucrainene din regiunea Herson

Colaboratorul Kyrylo Stremousov a relatat pentru TASS că ocupanții „au luat o pauză” în ceea ce privește desfășurarea unui pseudo-referendum privind „aderarea” regiunii Herson la Rusia.

„Ne-am pregătit pentru vot, am vrut să organizăm un referendum în viitorul apropiat, dar din cauza tuturor evenimentelor care au avut loc acum (contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei – n.red.), cred că că deocamdată vom face o pauză”.

Stremousov a ținut să precizeze că, chiar și fără a organiza un referendum, „Hersonul este pentru totdeauna rus”, iar oamenii sunt literalmente gata „să alerge” la pseudo-referendumul ocupanților.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Prințul William s-a întors la activitățile publice. Vizită la o asociație caritabilă

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Sharon și Kelly Osbourne dezvăluie dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri/Facebook

Sharon și Kelly Osbourne au dezvăluit dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă

Sir Ringo Starr a anunțat un turneu în toamna anului...

Fațada principală a vechii Burse din Copenhaga s-a prăbușit

S-a prăbușit fațada principală a vechii Burse din...

pixel