Vedetele care i-au cerut lui Joe Biden să se retragă din cursă
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Președintele Joe Biden continuă să piardă sprijinul crucial din partea colegilor săi, celebrităților de renume și donatorilor importanți.

Luna trecută, performanța nesigură a lui Biden la prima dezbatere prezidențială împotriva candidatului republican, fostul președinte Donald Trump, a ridicat întrebări cu privire la capacitatea sa de a candida pentru realegere, scrie The Independent.

În ciuda mai multor voci importante care l-au îndemnat pe Biden să se retragă, președintele în exercițiu este hotărât în privința capacității sale de a candida și de a câștiga din nou.

Cu toate acestea, încrederea lui Biden nu pare să fi calmat mințile unor dintre cei care l-au susținut cu ardoare, care acum îi cer președintelui să facă un pas înapoi.

Luni (8 iulie), autorul de bestsellere de groază Stephen King, în vârstă de 76 de ani, a scris pe Twitter că, deși „Joe Biden a fost un președinte bun”, este timpul ca el, „în interesul Americii pe care o iubește atât de mult, să anunțe că nu va candida pentru realegere.”

Regizorul filmului *When Harry Met Sally...*, Rob Reiner, în vârstă de 77 de ani, a împărtășit o opinie similară. „Dacă infractorul condamnat câștigă, pierdem democrația noastră. Joe Biden ne-a servit cu onoare, decență și demnitate. Este timpul ca Joe Biden să se retragă,” a scris Reiner pe X.

Co-creatorul serialului *Lost*, Damon Lindelof, un „democrat de-o viață”, a declarat că „Biden trebuie să plece și democrații trebuie să se trezească.”

Într-o coloană scrisă pentru Deadline, Lindelof i-a îndemnat pe alții să își rețină donațiile către Partidul Democrat până când „va avea loc o schimbare la vârful listei.”

„Când Joe va părăsi în cele din urmă scena, voi sta și voi aplauda. Pentru că a jucat cu adevărat un meci mare,” a spus el.

Unul dintre cei mai mari donatori ai democraților, co-fondatorul Netflix Reed Hastings, a cerut de asemenea ca Biden să se retragă din cursa electorală. „Biden trebuie să facă un pas înapoi pentru a permite unui lider democratic viguros să-l învingă pe Trump și să ne păstreze în siguranță și prosperi,” a trimis el într-un e-mail către The New York Times.

Regizorul Michael Moore (*Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11*) a fost ceva mai extrem în argumentul său împotriva lui Biden. În timpul unei apariții la MSNBC, Moore, în vârstă de 70 de ani, a acuzat Partidul Democrat de „abuz asupra vârstnicilor” pentru că îl împing pe Biden să continue campania electorală.

„Problema aici este că cred că există o formă de abuz asupra vârstnicilor în care Partidul Democrat și oamenii care fac parte din aparat îl împing și îl împing să rămână. Și apoi el iese și spune „Rămân”, și familia spune „Rămân,” a spus el.

„Nu știu despre voi, dar în ciuda criticilor mele față de Biden, vizionarea dezbaterii de acum o săptămână a fost sfâșietoare. Era ca și cum, imaginează-ți că acela era tatăl tău acolo sus,” a adăugat Moore. „Mă gândesc, de ce nu face nimeni nimic? De ce l-au lăsat să iasă pe scenă în această condiție? Cine are grijă de el? Cine are grijă de el acum?”

Săptămâna trecută, moștenitoarea Disney Abigail Disney, un donator democratic de lungă durată, l-a lăudat pe președinte ca fiind „un om bun” care și-a servit țara „admirabil,” dar a avertizat că GOP-ul va câștiga în noiembrie dacă nu se face o schimbare la conducere.

„Intenționez să opresc orice contribuție către partid până când și dacă nu-l înlocuiesc pe Biden la vârful listei,” a spus ea într-o declarație împărtășită cu CNBC.

Gazdele emisiunii The View au fost printre primii comentatori importanți care au insistat asupra retragerii lui Biden din cursa electorală. Ziua după dezbaterea lui Biden, gazdele emisiunii de discuții au discutat despre performanța sa slabă, cu Sara Haines declarând: „Mă doare să spun asta astăzi, dar cred că președintele Biden trebuie să se retragă și să fie înlocuit dacă vrem să-l învingem pe Donald Trump în noiembrie.”

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel