Viitorul incert al omenirii: Amenințările ce ne pândesc
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Dacă renunțăm acum la arderea combustibililor fosili, omenirea ar putea să supraviețuiască încă 250 de milioane de ani. În caz contrar, amenințarea este mult mai iminentă!

Un studiu recent aduce vești sumbre cu privire la viitorul nostru colectiv. În lumina ritmului actual al distrugerilor, perspectiva noastră nu pare deloc optimistă. Care este termenul-limită propus de cercetători pentru dispariția oamenilor de pe Pământ?

Simulările computerizate ne prezintă o perspectivă întunecată a viitorului omenirii, sugerind că toți mamiferele ar putea dispărea de pe Pământ. Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea din Bristol. În plus, restul vieții de pe planetă ar trebui să se adapteze la temperaturi cuprinse între 40 și 70 de grade Celsius.

Cu toate acestea, aceste calcule nu iau în considerare efectul de seră produs de emisiile de gaze rezultate din arderea combustibililor fosili și nici alte cauze de degradare cauzate de activitatea umană. Așadar, data apocalipsei pare a fi mai aproape decât estimaseră inițial oamenii de știință.

Acest eveniment ar reprezenta prima dispariție în masă de la extincția dinozaurilor acum 66 de milioane de ani, când Pământul a fost lovit catastrofal de un meteorit. Dr. Alexander Farnsworth, cercetător principal la Universitatea din Bristol, care a condus acest studiu alarmant, a declarat: "Perspectiva viitorului îndepărtat este extrem de sumbră. Nivelul de dioxid de carbon se poate dubla față de cel actual. Oamenii, alături de alte specii, riscă să dispară din cauza incapacității lor de a face față căldurii prin transpirație și de a-și menține temperatura corpului."

„În 250 de milioane de ani, toate continentele de pe Pământ se vor uni și vor forma un supercontinent, cunoscut drept Pangea Ultima”, susțin cercetătorii. Oceanul Pacific va ocupa cea mai mare parte a pământului. Pangea Ultima se va forma odată ce plăcile tectonice se vor uni.

Ceea ce va rezulta în urma unirii plăcilor tectonice va fi un tărâm fierbinte, uscat și în care nu se va putea trăi, în cea mai mare parte a sa. Trist, nu-i așa? Încălzirea globală ne va veni de hac până la urmă, dacă e să luăm în seamă concluziile deloc plăcute ale celui mai recent studiu despre existența omenirii, care se va încheia mai devreme de 250 de milioane de ani.

Articole similare

Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

Anna Indiana este prima cântăreață generată de...


Top citite
Captura Youtube

Azi e ziua lui Rick Savage! Basistul trupei Def Leppard a împlinit astăzi 63 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

Anna Indiana este prima cântăreață generată de...